CECINA SLOBODA košta 1.5 milijuna eura

Prema informacijama lista, Ceca Ražnatović kaznu neće izdržavati u zatvoru, već će njeno kretanje biti praćeno uz pomoć elektronske narukvice, a sporazum je sklopila i njena sestra Lidija Ocokoljić u zamjenu za kaznu od šest mjeseci.

Ražnatovićeva je, prema neslužbenim informacijama, sa svojim odvjetnicima pregovore sa tužiteljstvom započela prije dva tjedna. Prvobitno su ponudili iznos od dva milijuna eura, ali je na kraju postignut dogovor da plati pola milijuna manje.


Sporazum je proslijeđen Višem sudu koji treba da donese konačnu odluku o tome da li će ga prihvatiti, piše list pozivajući se na izvor blizak pravosuđu.

Više tužiteljstvo je protiv Ražnatovićeve podiglo optužnicu krajem ožujka jer je, kako se navodi, kao direktor Fudbalskog kluba Obilić, zloupotrijebila položaj prilikom prodaje desetorice nogometaša ovog kluba.

Paralelno sa podizanjem optužnice, tužiteljstvo je zatražilo da se pokrene financijska istraga kako bi se utvrdilo što Ražnatovićeva posjeduje. Međutim, ako sporazum bude prihvaćen, neće biti ispitivano porijeklo njene imovine.

Osim toga, tužiteljstvo ju je teretilo i za nedozvoljeno posjedovanje oružja - sedam pištolja, tri revolvera i jednog prepravljenog signalnog pištolja koje je pronađeno u njenoj kući u Ulici Ljutice Bogdana.

Prema navodima optužnice, udovica Željka Ražnatovića Arkana je od kolovoza 2000. do ožujka 2003. godine od transfera desetorice igrača u inozemne klubove protupravno prisvojila 4,1 milijun maraka i 3,48 milijuna dolara.

U pitanju je "prodaja" igrača Miroslava Savića, Saše Vicikneza, Zorana Rankovića, Vladice Ćurčića i Seada Salahovića za koje je, kako se tvrdi, u kešu primila 720.000 maraka i 480.000 dolara.

(Srna)