Čačak: Krava otelila ljubičasto tele

Tele, koje kao da je potomak kravice iz reklame za poznatu čokoladu, postalo je atrakcija u ovom selu pod Jelicom, a štala Glavonjića premala je da primi sve susjede koje bi da vide neobično tele.

- Tek kada ga je majka po teljenju polizala, uočili smo da je tele neobične boje, ali smo mislili da će vremenom ta boja preći u uobičajnu. Međutim, sutradan smo po dnevnoj svjetlosti zapravo shvatili da je mališa ljubičast, baš kao u reklami. Raspitivala sam se kod veterinara otkud ovakva boja, a oni su mi objasnili da se najvjerovatnije radi o genetici - priča Radmila Glavonjić.

Ona kaže da je kravu braon boje kupila u Novoj Varoši. Navodi da se Đurđa do sada telila nekoliko puta, ali nijedno mladunče nije bilo neobično poput ovog, prenosi Blic. Radi se o omatičenom grlu, oplođenom sjemenom simentalske rase koje potiče iz Padinske Skele. Susjedi, a pogotovu djeca oduševljeni su novim mezimcem sela.

- Tele je prelijepo, djeca me svako dan tjeraju da idemo kod Radmile u štalu da ga vide. Ni najstariji mještani ne pamte da je neka krava ikada otelila slično mladunče - kaže jedna od susjeda porodice Glavonjić.