FOTO/VIDEO  Braco gumena glava: Pogledajte kako legendarni trener kritizira svoje igrače

Alija Braco Hadžiosmanović, gumena glava, trener, vrbanjuša
"Legenda", jedan od ljudi bez kojih Sarajevo ne bi bilo to što jeste i bez kojih niže lige opjevane i u pjesmi Zabranjenog pušenja (Ko igra za raju i zanemaruje taktiku...) ne bi imale draž kakvu imaju.

Manje-više ga svi znaju po nadimku "Gumena glava" kojeg je zaradio igrajući nogomet.

Zbog čega je Braco postao tako poznat možete pogledati i u videu koji je postavljen na YouTube kanalu Dnevnog avaza. Snimljen je na poluvremenu utakmice između Vrbanjuše i Dobrinje, igrane na pomoćnom terenu stadiona Koševo.

Tim Vrbanjuše izgubio je 1:4 (0:1), čemu je doprinjela i činjenica da neki ključni igrači zbog posla nisu mogli doći na utakmicu, drugi nisu imali potrebna medicinska uvjerenja za nastup, a treći se nisu dovoljno trudili.

Treba reći da je Vrabanjuša u ovu utakmicu ušala bez bez rezervnih igrača na klupi. Neki su bili spriječeni da dođu zbog posla, a trojicu koji su se pojavili popualrni je Braco vratio kući jer nisu imali ljekarske dozvole za nastup, prenosi doznajemo.com.

Nezadovoljan igrom, pristupom i zalaganjem svojih igrača, temperamentni trener im je na poluvremenu "očitao bukvicu", govoreći o seljačkim gaćama, pogrešnoj okrenutosti na terenu... Pogledajte video!