Božićni koncerti Mozartovog zbora dječaka iz Beča u Mostaru i Sarajevu

U Mostaru će koncert biti održan u nedjelju, 15. prosinca u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, a u Sarajevu dan kasnije, 16. prosinca u Narodnom pozorištu.

„Jako smo sretni što možemo ponovno gledati i slušati ovaj zbor. Oni su 2007. godine također nastupali na 'Napretkovom svečanom božićnom koncertu' u Sarajevu. I tada je koncert bio u Narodnom pozorištu i dvorana je bila premala da bi primila sve zainteresirane. Prihod od ovih koncerata namijenjen je Napretkovom fondu za stipendiranje 'Ivo Andrić - Vladimir Prelog'. Zato smo uvjereni da će i za koncert u Mostaru i Sarajevu biti veliki interes. Bez imalo dvojbe ovo će biti jedan od najvećih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini u ovoj godini", istaknuli su iz Napretka.

Dirigent zbora Peter Lang kazao je kako se svi u zboru vesele ovim koncertima jer se sjećaju onog posljednjeg iz Sarajeva. „MI smo već krenuli intenzivno s probama jer želimo publici prirediti pravu glazbenu poslasticu. Koncert će biti sastavljen od dva dijela. Prvi dio činit će klasične skladbe, uglavnom Mozartove, a potom ćemo izvoditi adventske i božićne pjesme iz cijeloga svijeta. Priređujemo i malo iznenađenje, ali tko neka ostane tajna", kazao je Lang.

Mozartov zbor dječaka iz Beča (Mozart Knabenchore Wien) osnovao je 1956. godine prof. Erich Schwarzbauer i jako brzo je postao prepoznatljiv ne samo na bečkoj sceni već i šire. Zbor broji 30 dječaka različitog uzrasta koji višeglasnim pjevanjem izvode raznolik repertoar.

O svim informacijama, načinu rezervacije i prodaje ulaznica javnost će biti pravovremeno upoznata.