Banka Goranu Ivaniševiću zaplijenila jahtu od 15 milijuna kuna

Duga je više od 22 metra, široka gotovo pet i pol metara, ima četiri kabine te je opremljena najsuvremenijim navigacijskim uređajima, perilicom za suđe, hladnjakom i zamrzivačem, perilicom rublja... Luksuzna crno-bež jahta zaplijenjena je, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, zbog problema s otplatom mjesečne rate leasinga koja je navodno iznosila vrtoglavih dvanaest tisuća eura.

U Hypu te podatke, naravno, ne žele otkriti štiteći bankarsku tajnu, ali je postalo jasno da je riječ o jahti Gorana Ivaniševića kada su u službenoj ponudi objavili i fotografiju na kojoj se jasno vidi ime jahte, nazvane po Amber-Mariji, kćeri Gorana i Tatjane Ivanišević. Prema istim neslužbenim izvorima Goran već dulje vrijeme, možda godinu dana, nije plaćao mjesečnu ratu.

Ovaj neugodni događaj nastavak je učestalih špekulacija kako je obitelj Ivanišević već neko vrijeme suočena sa stanovitom financiskom krizom. Moguće je da Ivaniševići, zapravo, racionaliziraju potrošnju i silom prilika, suočeni s krizom, odriču se dijela životnih povlastica.

Sunseeker Predator 72

Ipak, za Gorana i njegova oca Srđana ne bi se moglo reći da su imali sreće u biznisu. Loše su prošli ulaganjem u poslovno-stambene objekte na Mejama, a pogotovo na Firulama u Splitu. Istodobno, puno je kupovao nekretnine po svijetu i Hrvatskoj. Popis je impozantan: Ivanišević posjeduje luksuzni stan u Dalmatinskoj i penthouse od 550 četvornih metara u Radničkoj ulici u Zagrebu. Obiteljsku vilu na splitskim Mejama, luksuzni apartman u Novom Vinodolskom, vilu na Beverly Hillsu u Los Angelesu te stan u Monte Carlu.

Početkom prošle godine objavljeno je da je odlučio prodati svoj luksuzni, 50 milijuna kuna vrijedan splitski dom, arhitektonsko remek-djelo u jednom od najljepših kvartova u Splitu. Neki od zagrebačkih trgovaca nekretninama vodili su potencijalne kupce u stan u Dalmatinskoj, ali se prodaja nije dogodila.

Goran Ivanišević nije bio dostupan za komentar o jahti. Mobitel mu je bio isključen. Supruga Tatjana se također nije javljala. U ACI Marini Split, od direktora Ede Karuze, novinari Jutarnjeg su doznali da je jahta Amber tamo bila usidrena do prije nekoliko dana, kada je otplovila u nepoznatom smjeru. Sada je brod u šibenskoj marini Mandalina, svojevrsnom stocku Hypo leasinga za brodove koji čekaju kupca.

Početna cijena još uvijek nije određena, što su novinari doznali predstavivši se kao potencijalni kupci, ali to je samo pitanje dana.

Autor/izvor: SEEbiz