Banja Luka u panici zbog albuma za Euro: Ne želim da mi dete govori `izbornik reprezentacije`

...u gradu koji od 1992. temeljito očišćen od nesrpskog stanovništva, naročito smeta što se radi o hrvatskom izdanju albuma.

Roditelj Darko Čekić za Srnu kaže da su u školi koju pohađa njegovo dijete albumi podeljeni cijelom razredu da bi djeca kasnije kupovala sličice, što smatra pritikom na roditelje.

"Da bude još gore, to je kompletno hrvatsko izdanje, na hrvatskom jeziku i ne želim da mi dete govori `izbornik reprezentacije`", požalio se Čekić Srpskoj novinskoj agenciji.

Predsjednik banjalučkog "Aktiva direktora osnovnih škola" Dušan Mišljenović, kaže da će Aktiv sprečiti eventualnu podjelu albuma sa sličicama mimo znanja i odobrenja direktora škola.

Direktor banjalučke Osnove škole "Ivo Andrić" Željka Opačić, rekla je Srni da su albumi u ovoj školi podjeljeni besplatno za djecu nižih razreda. Ova situacija podsjeća na onu od prije dvije godine, kada se u Srbiji digla uzbuna zbog toga što su djeca počela koristiti hrvatske izraze jer je tržište crtića bilo preplavljeno filmovima sinkroniziranima na hrvatski.