Za sve koji voze zimi: Prije vožnje dva puta provjerite haubu, ovo spašava živote

sigurna vožnja, snijeg, led, savjeti, snijeg, zima, hladnoća, zima, najava, vremenska prognoza, zima, snijeg, prognoza, vremenska prognoza, stanje na cestama, snijeg, vremenska prognoza, zima, zahlađenje, Blidinje, snijeg, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, prometnica, prostituka, prometnice, Šuica, Livno, snijeg, snijeg, promet, snijeg, promet, dionice, snijeg, zimski uvjeti, rekord, zima, minusi, zoran vakula, prognoza vremena, hladnoća, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, automobili, mačka, zima
Prilikom sjedanja u automobil imajte na umu da možda niste sami. Možda zvuči kao horor, ali velika je vjerovatnoća da je upravo ispod vašeg vozila susjedova mačka pronašla sklonište od hladnoće.

Mačke vole da spavaju na toplim mjestima pa zbog toga ne čudi što se one koje ne žive u kući često zavlače u haube automobila jer je, nažalost, to najtoplije mjesto koje mogu pronaći. U zimskom razdoblju su haube, branici i točkovi često jedino mjesto na kojem se mace lutalice mogu skloniti od nepogoda.

Ipak, spavanje pored motora može završiti loše ako mačka pravovremeno ne reagira kada se motor automobila ponovno aktivira. Zbog toga je veoma važno da prije sjedanja u automobil udarite nekoliko puta po haubi i "probudite" mačku. Ne zaboravite da lupite nekoliko puta i u branik oko točkova jer se može dogoditi da se neka mačka i tu zavukla.

Japanci su poznati kao veliki ljubitelji mačaka pa zato ne iznenađuje video koji je plasirala kompanija ''Nissan'', a u kojem se vozači mole da prije paljenja automobila provjere drijema li ispod haube neki nezvani putnik.