VIDEO  Utrka samo za dame

Utrka samo za dame
Na ovogodišnjem reliju Aicha des Gazelles dvije Dacije Duster u verziji s pogonom na sve kotače očekuje preko 2.500 kilometara pustinjske avanture.



Na pješčanim dinama i brdovitom terenu Atlasa, Duster će moći pokazati svoje sposobnosti 4x4 kao i svoju robusnost i pouzdanost.

Za upravljačem dvaju vozila Dacia Duster 4x4 sudjeluju i dvije djelatnice grupe Renault, koje su imale aktivnu ulogu u projektu Duster.


To su Isabelle Charles (ekipa br. 315), 47 godina, dizajnerica boja i materijala za Dacia Duster, te Nathalie Descout (ekipa br. 316), 28 godina, zadužena za svjetsku reklamnu kampanju za Dacia Duster.

Ekipe Dacije će također sudjelovati na izazovu eko-vožnja koji nagrađuje tri prve ekipe s najmanjom emisijom CO2 tijekom rallyja. Dva vozila Dacia Duster 4x4 koji sudjeluju na reliju su opremljena dizel motorom dCi 85 s niskom emisijom ispušnih plinova. Dacia Duster 4x4 dCi 85 ima emisiju od samo 140g CO2/km te je dobila potpis Dacia eco².


Reli Aicha des Gazelles je drugo automobilsko natjecanje na kojem sudjeluje Dacia. Poput utrke na ledu Trophée Andros, reli Aicha des Gazelles je originalna i atipična utrka u skladu s duhom Dacie, marke koja voli mijenjati uvriježena pravila.


Aicha des Gazelles je jedina stoposto ženska automobilska utrka, nije važna brzina već je naglasak na pokrivanju najkraće moguće udaljenosti, a Gazelles (tako se zovu sudionice relija) mogu koristiti kompas i dvije karte (omjera 1:100,000 i 1 :250,000). Pored toga, kako bi povezale obavezne kontrolne točke, same odabiru put, vodeći računa o reljefu.


Net.hr