FOTO/VIDEO  Stigao je novi VW Passat

VW, VW Passat, dizajn novog Passata

... generacije idu malim koracima ovoga su puta napravili ogroman iskorak prema naprijed. I to u svakom pogledu.

Generalno gledajući, dizajn novog Passata je tradicionalno klasičan i prepoznatljiv

Cijene se kreću, ovisno o jačini modela i paketima opreme, od 186.973 do 362.189 kuna. Riječ je o novom VW Passatu osme generacije (B8) koja je ovih dana puštena u prodaju u hrvatskim autosalonima.

Iz Volkswagena su prije službenog predstavljanja novog Passata prošle jeseni u Parizu, naglašavali kako im je namjera podići kvalitetu i približiti se premium segmentu. Nije tajna kako iz VW-a "pucaju" na brojne menadžere i direktore kojima je Passat među omiljenijim prijevoznim sredstvima. Na prvi pogled, iako izgleda masivniji od prethodnika, dimenzije se nisu povećale. Štoviše, za dva milimetra je kraći od sedme generacije. Njegova dužina sada je 4767 mm. Niži je 14 milimetara od prethodnika (1456 mm). Ipak, širi je od prethodnika za 12 milimetara (1832 mm), a ključna razlika od sedme generacije je 79 milimetara veći međuosovinski razmak.
Devet motora

Kupci VW Passata mogu birati između pet benzinskih i četiri dizelska motora. Najniža cijena je za model 1,4 TSI 125 KS Trendline od 186.972 kuna, dok ponudu zatvara model 2,0 TDI 240 KS DSG7 4Motion Highline koji stoji 362.189 kuna. Inače, što se tiče dizela, tu su 1,6 TDI od 120 konjskih snaga i 2,0 TDI koji u ponudi ima snagu motora od 150, 190 i 240 KS. Najsnažniji dizelaš dolazi uz 4Motion pogon na sve kotače. Benzinci su pak 1,4 TDI (dvije snage od 125 i 150 KS), zatim 1,8 TSI (od 180 KS) te 2,0 TSI (220 i 280 KS). Kako se navodi u specifikacijama novog VW Passata, svi motori ispunjavaju Euro 6 normu o ispušnim plinovima. Novi Passat dolazi sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili DSG automatskim prijenosom s dvostrukom spojkom. Ručica mjenjača malo je pomaknuta kako bi bila ergonomski bolje pozicionirana vozaču.

Što se tiče opreme, tu je trozonski automatski klima-uređaj kao dio serijske opremljenosti vozila u paketima Comfortline i Higline. U ponudi su i LED glavna svjetla sa zamjenjivim jedinicama te mnoštvo aktivne sigurnosne opreme. Primjerice, Emergency Assist funkcija prepoznaje kada vozač ne upravlja vozilom. Nakon nekoliko tekstualnih, zvučnih i upozorenja kočnicom, potpuno zaustavlja vozilo, zadržavajući ga unutar voznog traka!
Prepoznatljiv

Generalno gledajući, dizajn novog Passata je tradicionalno klasičan i prepoznatljiv. Inače prva generacija VW Passata predstavljena je sada davne 1973. godine i od tada je prodano nevjerojatnih 22 milijuna primjeraka. Što se tiče prednjih svjetala, može se birati između halogenih ili LED-a koja imaju 15 posto duži vijek od halogenih, a raspolažu sa 640 lumena iz 12 LED elemenata.

Korištenjem čelika visoke čvrstoće i optimiziranjem svih sklopova ukupna masa smanjena je, za razliku od sedme generacije, za 85 kilograma. Obujam prtljažnika povećan je na 586 litara, što je 21 litra više u odnosu na sadašnji model. U karavanskoj verziji Variant, koja se tradicionalno predstavlja paralelno s limuzinom, prtljažnik je porastao na 650 litara (+47 litara), dok se preklapanjem stražnjih sjedala taj prostor povećava na 1780 litara (+50 litara).