Špijunske fotografije najočekivanije sportske Alfe

Još prije dvije godine, Alfa je u Ženevi predstavila konceptni 4c model. No, ovaj model na najnovijim špijunskim fotografijama je serijski model koji će biti prikazan također na Ženevskom auto salonu u ožujku, dok će u prodaju u Europu doći u svibnju. Novost je kako će automobil biti ponuđen i na tržištu SAD-a kao vračanje 'branda' Alfe Romeo do 2014. godine na to tržište.

Proizvodna verzija Afle 4C zadržala je svoj vitki izgled koji je imala u konceptnom obliku. Mjeri nešto manje od četiri metra, uz međuosovinski razmak od 2,4 metra što 'gura' kotače prema uglovima automobila.

Zaobljeno tijelo inspirirano je izgledom većeg 8C superautomobila. No, dok 4C koncept i 8C imaju karoseriju od karbonskih vlakana, proizvodni model 4C imati će vjerojatno mješavinu ugljika i aluminija kako bi imao što prihvatljiviju cijenu.

Alfa 4C imat će slične dimenzije kao Lotus Elise S, iako je koncept 4C težio samo 850 kg produkcijski model vjerojatno će vagati oko 1000 kg, nešto više od Elisa sa 924 kg.

Međutim, umjesto izlazne snage od 200 ks koliko je imao koncept. 1.75-litarski turbo motor proizvodit će čak 300 ks u serijskom modelu, dok će TCT mjenjač s dvostrukom spojkom iz koncepta ostati i u proizvodnom modelu. Očekuju se impresivna ubrzanja ispod pet sekundi do 100 km/h.