FOTO/VIDEO  Rambo-Lambo: Lamborghini LM002

Lamborghini LM002, Rambo-Lambo, terenac
Mi stojimo na stari onih koji vole ovakav tip vozila jer jako podsjeća na američki Hummer, više manje san svakog muškarca koji želi dominirati na cesti.

Prvi prototip koji je izrađen te predstavljen američkoj vojsci, ali je nažalost uništen na testiranjima. Imao je Chrysler V8 motor i bio nazvan kao "Cheetah". Kako nije preživio testiranja, a Lamborghini nije želio odustati od ove vrste vozila, izrađen je LM001 model, koji je imao V8 motor od tvrtke AMC-a, ali budući da je bio smješten sa stražnje strane, imao je dosta problema kod voženje po terenu.

LM002, model koji je zadovoljio, imao je na kraju V12 motor koji se koristio u Lamborghini Countachu i odmah dobio nadimak "Rambo-Lambo".

Napucan opremom, civilni model je imao sve što su tada imali najluksuzniji automobili. Nažalost, taj model nije doživio neki uspjeh kod bogataša, dok je vojni model s prostorom za montiranje vatrenog oružja doživio bar neku primjenu.

Ukupno je izrađeno oko 300 primjeraka i od ukupnog broja vozila, Saudijska Arabija je naručila 40 komada, dok je Libija oko 100. Ostala brojka je ili u privatnim kolekcijama ili negdje trune, pa je vrlo mala vjerojatnost da ćete ga sresti na cesti.

Ovaj primjerak u galeriji potječe iz 1989. godine i uskoro će na prodaju po početnoj cijeni od oko milijun i pol kuna. Ako ste zainteresirani, rmauctions sredinom prvog mjeseca 2015. godine i može biti vaš.