Prodavači kriju od kupaca da su automobili bili potopljeni!

Prodavači kriju od kupaca da su automobili bili potopljeni!
Automobili su danima u potpunosti bili pod vodom, a sada ih nastoje prodati, ne govoreći to potencijalnim kupcima. Piše Dnevni avaz.

Tužbeni zahtjev

Iako je najviše takvih vozila u Doboju, mnogi su ih registrirali u drugim općinama kako bi kod kupaca izbjegli sumnju da su oštećeni. Kvarovi na ovim automobilima sasvim su izvjesni, a uz malu nepažnju, vrlo je lako postati vlasnik jednog od njih.

Dejan Tripunović, trgovac autima iz Doboja, upozorava da pažnju treba obratiti na unutrašnjost farova, odnosno na oštećenost sjenila te dijelove ispod prekidača na isntrument-tabli.

U radionici Bore Todića nakon poplava osposobljeno je tridesetak automobila, od Golfova do luksuznih limuzina. Ipak, ne mjenjaju svi vlasnici sve dijelove koje je voda oštetila zbog čega je ispravnost takvog auta najčešće kratkog daha.

Kako ističe pravnik Ognjen Mitrović, poplavljeni auti mogu postati i predmet tužbenog zahtjeva, jer kupac može tužiti onoga ko mu je prilikom prodaje sakrio činjenicu da je automobil bio pod vodom.


Zadržava se blato

Potopljeni automobil može se prepoznati po tome što se kederi oko vrata ne mogu u cijelosti oprati, jer se u njima zadržava blato i ono se pojavi prilikom svakog pranja. Također, na sigurnosnim pojasima, i to na dijelu koji se izvlači iz štoka, često je vidljiva prljavština