FOTO/VIDEO  NOVI Audi A4 raskošniji, lakši i otmjeniji

audi, Audi A4
Obiteljska uniforma u velikoj se mjeri oslanja na prethodnika, no zahvaljujući dorađenim detaljima poput šire i niže rešetke hladnjaka, tanjih svjetala sprijeda i straga te atraktivnijim svjetlima za maglu, A4 izgleda modernije i elegantnije.

Najprodavaniji Audijev model svih vremena u dva desetljeća dugoj avanturi prodan je u više od šest milijuna primjeraka, a nakon posljednjeg redizajna prije tri godine, sada je stigao na red i potpuno novi model. Premda prve fotografije to ne otkrivaju, upravo predstavljeni A4 potpuno je novi automobil.

U odnosu na prethodnika, njemačka limuzina narasla je u svim smjerovima. Uz sitniji rast od nekoliko milimetara u dužinu i širinu, proširen je i međuosovinski razmak za 12 mm što se odražava na ponudu prostora u kabini, ali i na veći obujam prtljažnika kod karavanske Avant inačice (505/1510 litara). Ovisno o odabranom motoru, smanjena je masa automobila za 120 kilograma, a uz manju buku u kabini, Audi tvrdi da je smanjen i otpor zraka u vožnji.

Kao što smo i očekivali, kabina je napucana najnovijim tehnologijama koje pojam komfora i sigurnosti dižu na još višu razinu. Glavne dvije inovacije su opcijski virtualni kokpit, potpuno digitalni sustav koji na 12,3 inčnom ekranu prikazuje najvažnije informacije pomoću slika u visokoj rezoluciji te MMI sustav komandi na središnjoj konzoli koja ima funkciju glavnog elementa za upravljanje. MMI Navigation Plus Infotainment sustav nudi 8,3 inča veliki zaslon osjetljiv na dodir, a cijeli sustav posebno je prilagođen integraciji pametnih telefona u kabinu.

Ponudu pod prednjim poklopcem čine sedam motora, tri TFSI i Četiri TDI varijante. Njihova izlazna snaga prilično je povećana te sada nudi raspon od 150 do 272 KS. Tvornički podaci tvrde da je potrošnja smanjena i do 21 posto. Ogledan primjer može biti dvolitreni TDi Ultra motor s potrošnjom od 3,7 litara dizela na 100 km. Prodaja novog Audija A4 u limuzinskoj i Avant izvedbi u Hrvatskoj kreće na jesen.

POGLEDAJTE VIDEO: