Narednog vikenda u Mostar stižu najbrži automobili Balkana

utrka mostar
utrka mostar
Naime, po četvrti put AMK "Extreme" organizira međunarodnu utrka ubrzanja pod nazivom "Old School Street Race Mostar 2019" na pomoćnoj pisti Zračne luke Mostar.

Utrke ubrzanja u disciplini A10 odobrila je Međunarodna automobilistička federacija (FIA) i bodovat će se za Prvenstvo Bosne i Hercegovine i Srbije te Prvenstvo Hrvatske.

Mostarska utrka prepoznata je kao jedna od najboljih i najposjećenijih u regiji, gdje se natječe više od 150 automobila, od kojih neki broje i više od tisuću konjskih snaga, a do sto kilometara na sat dojure brže od mnogih superautomobila.

Utrke koje se boduju za prvenstvo voze se po klasama PRO RWD (pogon na zadnje točkove), PRO FWD (pogon na prednje točkove), PRO AWD (pogon na sva četiri točka), te PRO DIESEL klasa u kojoj nastupaju svi dizel automobili bez obzira na vrstu pogona.

Također, utrka u organizaciji Auto-moto kluba "Extreme" poznata je po tome što, pored službenog natjecanja, organizira utrke ubrzanja po sekundnim klasama gdje se mogu okušati svi zainteresirani koji smatraju da imaju brz automobil.

Jedini uvjet je da se prijave za utrku izvrše u datom roku. U nedjelju je najavljen i Db Drag i Street Style, gdje će se moći vidjeti najljepše sređeni i najglasniji automobili na Balkanu, kao i Oldtimer show, uz pomoć prijatelja iz Oldtajmer kluba "Mostar".