Najduže putovanje u električnom vozilu završilo na Novom Zelandu

Najduže putovanje u električnom vozilu završilo na Novom Zelandu

Nizozemski zagovornik održivosti završio je u petak na Novom Zelandu najduže putovanje u električnom vozilu nakon vožnje duge tri godine tijekom koje je prošao više od 30 zemalja.

Wiebe Wakker putovanje je započeo u Nizozemskoj u ožujku 2016. u svom “Plavom banditu” kako bi pokazao potencijal održivog prometa, financiran donacijama onih koji su pratili njegovo putovanje na društvenim medijima.

"Htio sam dati sve od sebe da promoviram ovu tehnologiju i pokažem da je moguć održiv način prijevoza", rekao je novinarima Wakker.

"Htio sam učiniti nešto maštovito poput vožnje električnim automobilom iz Amsterdama do druge strane svijeta i pokazati da je to moguće", dodao je.

Tijekom putovanja dugog 101 tisuću kilometara, Wakker je prošao kroz istočnu Europu, Iran, Indiju, južnu Aziju prije nego što je obišao većinu Australije i Novog Zelanda.

Wekker je na svom blogu i društvenim medijima redovito objavljivao najnovije informacije o putovanju, detaljno je pisao o posjetu najvećem proizvođaču automobila u Teheranu, kvaru na indonezijskom otoku Javi te o australskoj divljini i svjetski poznatom Uluru koji se smatra najvećim kamenim monolitom.

Vožnja se oslanjala na potporu stranaca diljem svijeta koji su putniku ponudili hranu, smještaj i osnovno sredstvo za punjenje njegova automobila.

Hina