FOTO/VIDEO  Najbolja Škoda ikada: SUPERB 2.0 TDI STYLE

 Škoda Superb, SUPERB 2.0 TDI STYLE, automobil
Tako se i mi nismo mogli oteti dojmu kako je ovo najvažnija, ali i najbolja Škoda ikada. Od opremljenosti, izgleda, performansi, pa do ukupnog dojma, Superb nas je definitivno osvojio. Izgled Škodinih modela do sada smo uvijek opisivali kao klasični, bez ikakvih izleta u nešto novo, drugačije i neprovjereno. Stoga nas je izgled novog Superb zaista iznenadio.

Iako su i dalje tu klasične linije svojstvene za Škodu, pa tako i prepoznatljiva rešetka hladnjaka sprijeda, sve je drugo novo i drugačije. Odmah na prvu, ovo novo i drugačije mnogo je bolje od ičega prije što smo mogli vidjeti kod Škode. Prednji kraj donosi zaista široko razvučenu rešetku hladnjaka, oštre linije farova i općenito markantan, ali otmjen izgled. Pogled s boka otkriva atletski oblikovanu karoseriju koja vješto prikriva veličinu i prostranost novog Superb. Zadnji kraj, boljka svakog do sada viđenog Superb, sada izgleda fenomenalno!
Praktična i prostrana

Prepoznatljiva Škodina svjetla u obliku slova C i dalje su tu, no kao i prednji kraj, sada je konačno sve skladno i u duhu novog modela - markantno, ali otmjeno. Dodajmo vanjskom izgledu lijepo oblikovane 18-inčne kotače te LED i Xenon svjetla uz crnu broju s bisernim efektom i - naša Škoda djeluje kao limuzina više klase spremna konkurirati najvećim rivalima.

Jednako kao vanjština, unutrašnjost na isti način ostavlja bez daha. Kožna sjedala u kombinaciji s brušenom kožom, kožni upravljač, površine mekane na dodir, veliki centralni zaslon za multimediju, izuzetno prostrana unutrašnjost, sve ovo, ali i brojni drugi detalji najjači su aduti nove Škode Superb. Praktičnost poznata kao nit vodilja svih Škoda i ovdje je prisutna pa je tako putnicima na raspolaganju vjerojatno naviše prostora od bilo kojeg automobila u klasi, a brojni pretinci i mjesta za odlaganje stvari samo to potvrđuju. Možemo reći kako je praktičnost ovdje podignuta na još višu razinu nego što smo imali prilike vidjeti. Ovo se očituje primjerice tako da je putnicima na stražnjoj klupi dostupna klasična 220-voltna kućna utičnica, primjerice za priključivanje prijenosnog računala.
TDI i DSG - tandem za uspjeh

Škoda Superb stigla nam je s provjerenim i već viđenim 2-litrenim dizelašem koji na raspolaganju ima 150 KS i 340 Nm sile momenta. Naši dojmovi su da većini vozača snažnija varijanta od 190 KS neće biti potrebna, i zasigurno će ovakva izvedba biti najprodavanija. Automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa ponosno ističe natpis DSG. Kod zaljubljenika u Volkswagen gamu vozila ovo samo znači uglađen i precizan rad mjenjača koji brzine mijenja treptajem oka. Performanse su za limuzinu dugu 4,86 metra zaista odlične i do „stotke" stižete za kakvih osam sekundi, dok međuubrzanja ostavljaju bez daha. U normalnom načinu vožnje potrošnja će se kretati oko pet litara dizela, što je zaista za svaku pohvalu.