Mostar: U 400 metara vozači dosezali brzinu i preko 200 km na sat

Street Race, Mostar, brzina
...koja se ove godine odvija u organizaciji "Old Style Street Racea". Pred mnoštvom nazočnih, oko 60 ljubitelja automobilizma i brze vožnje iz gotovo svih gradova BiH jučer je predstavilo svoje ljubimce koje su pomno pripremali posebno za ovaj dan. Jozef Joško Ambruz, jedan od organizatora, kazao je kako se ovogodišnja utrka najviše razlikuje od prethodnih po tome što su vozači uložili velike napore kako bi ubrzali svoje automobile.

"U osam mjeseci stanke svi vozači pojačali su motore na svojim automobilima, a svaki auto na ovogodišnjoj utrci ima ugrađen i popularni nitro koji iznimno povećava snagu motora. Vozači su radili i na pojačanju šasija, kočnica, kao i na pribavljanju posebnih guma", kazao je Ambruz

Najbolje klase

Pred samu utrku realizirana je i testna vožnja nakon koje su se vozači svrstali u klase. Najbolje klase na jučerašnjoj utrci bile su 12 i 13 pri kojima je izlazna brzina automobila išla i preko 200 km na sat.

"Naša je želja danas, na završnom danu, ostvariti famozni "ten second car", što je ujedno i san svakog vozača uličnih utrka. Radi se o autu koji uspije prijeći 402 metra i 32 centimetra u samo deset sekundi, a izlazna brzina ide i preko 300 km na sat", kazao je Ambruz. Da atrakcijama na ovakvim događajima nema kraja, uvjerili smo se i kada se pojavio automobil koji ima ugrađena čak dva motora pri čemu doseže jačinu oko 500 konja.

Brojne nagrade

Na ovogodišnjoj utrci pojavio i prošlogodišnji prvak Sead Agić iz Sarajeva koji je odlučno krenuo po još jednu pobjedu.

"Moja oba trkaća auta koja pripremam još nisu gotova i danas se predstavljam cestovnim automobilom. Riječ je o sportskom modelu auta kojim ću sigurno voziti jednu od ovih bržih klasa", dodao je Agić. Pobjednici svih kategorija osvojit će sav novac koji su vozači uplatili kako bi sudjelovali u natjecanju. U borbu za osvajanjem pehara krenuo je i Amel Brkić koji se nakon duže stanke opet pojavio na Street Raceu.

"Na Street Raceu sam gotovo od samog početka. Imao sam stanku od nekoliko godina gdje sam radio na pojačanju svog automobila. Nastojat ću se svrstati u što bolju klasu", kazao je Brkić.

Dnevni list