FOTO/VIDEO  MASERATI LEVANTE

MASERATI LEVANTE
Nije SUV svih SUV-ova, jer ima i moćnijih i skupljih, ali Maserati Levante ide svakako u red najzanimljivijih primjeraka te klase u njezinoj povijesti. Iz više razloga. Ponajprije, Maserati je poznat i kao »soft Ferrari« tako da je njegovo izrastanje u SUV na neki način pomalo apsurdno - sportski automobil u tijelu »terenca«. No, kako je od dolaska Cayenna ili pak X6 SUV svijet dobio neke sasvim nove dimenzije, bilo je za očekivati da se isti glas javi i s talijanskih prostora. A Maserati je sasvim sigurno bio najpozvaniji da Apenine pripoji luksuznom SUV svijetu.

I to uspješno jer Levante s obzirom na izgled vanjštine i unutrašnjosti odmah možemo definirati kao jedan od najljepših. Dimenzijama on jeste sličan većini, ali u dizajnerskim potezima tako lijepo vidljivim na prednjem dijelu automobila odmah se uočava onaj znani talijanski odmak od očekivanog, uobičajenog ponekad čak i stereotipnog. Vrlo se slična priča može ponoviti i za unutrašnjost koja plijeni raskoši. U izboru materijala, opreme ali i samom volumenu. Uostalom, kad automobil čija je dužina 5003 mm, širina 1968 mm te visina 1679 mm, a međuosovinski razmak čak 3004 mm imate prtljažnik od i ne pretjerano velikih 580 litara, jasno je koliko prostora ostane u putničkoj kabini.

Levante dolazi u ponudi s tri opcije motora benzinski V6 s 2,8 litara koji do brzine od 100 km/h stiže za šest sekundi, potom u S verziji istog motora koji ubrzanje spušta na 5,2 sekunde dok bi u Europi ipak mogao najtraženiji biti u verziji s dizelskim agregatom od tri litre, snage 275 KS kad mu je ubrzanje i dalje vrlo dobrih 6,9 sekundi. U toj mu je verziji prosječna potrošnja prihvatljivih, jer ipak se radi o vozilu čija je težina 2,2 tone 7,2 litre. Ipak, prava je poslastica S verzija sa 430 »konja« čija je maksimalna brzina 264 km/h, prosječna potrošnja 10,9 litara uz emisiju CO2 od 253 g/km. Ono što je kod te opcije jako zanimljivo sui naplaci i pneumatici - ispred 265/50 R19, straga 295/45 R19.

Serijska oprema je na najvišem mogućem nivou, tu su i svi sigurnosni sustavi, a da se brza grdosija sigurno zaustavi brinu ispred diskovi promjera 380 mm, straga 330 mm. Maserai se može narućiti i u Hrvatskoj, cijene za Levante za sada nisu poznate dok se prema poznatima na nekim tržištima kreću od 630 do 810 tisuća kuna.

Da, vrhunski luksuz u SUV svijetu sada nosi i talijanski potpis. Za sve one koji žele biti drugačiji, posebniji, originalniji - udaljenjiji od stereotipa.