Lamborghini otvara tvornicu električnih vozila u Crnoj Gori

U kojoj crnogorskoj općini će biti podignuta tvornica električnih vozila, u ovome je trenutku rano licitirati, no izvjesno je da je talijanska Tonino Lamborghini grupa zainteresirana da s crnogorskom vladom i trećim strateškim partnerom uđe u taj posao, najavio je u intervjuu za crnogorsku Pobjedu predsjednik kompanije Tonino Lamborghini za vrijeme dvodnevnog boravka u toj državi.

Lamborghini kaže kako je tvornicu moguće otvoriti u relativno kratkom roku. No crnogorska Vlada od koje očekuju jedino strateško, a ne financijsko partnerstvo, trebala bi dati impuls takvoj proizvodnji, tako što bi električna vozila upotrebljavala u policiji, aerodromskim, željezničkim, poštanskim, turističkim i drugim vrstama servisa.

Lamborghini tvrdi kako u ovome trenutku ne može reći koliko bi se godišnje u Europi moglo biti prodati električnih automobila, ali bi se za početak moglo razmišljati o tisuću takvih vozila godišnje, čiji bi izvoz bio dodatna velika šansa za ekonomski razvoj, ali i sklapanje investicijskih partnerstava i proširenje suradnje. Primjena i proizvodnja inovativnih tehnologija za malu zemlju kao što je Crna Gora, koja tek izlazi na svjetsku scenu, k tome bi, tvrdi, podigli njezin imidž i unaprijedili pozitivnu sliku u međunarodnim krugovima.

vecernji.hr