Hercegovačke ceste okupirali limeni ljubimci iz nekad davnih dana

Hercegovačke ceste okupirali limeni ljubimci iz nekad davnih dana
Svi oni bili su dio tradicionalnog, sada već osmog po redu susreta oldtimera, a koji proveden u organizaciji Oldtimer kluba „Ero".

Na oduševljenje brojnih građana, susret je započeo u Posušju, gdje je izvršen prijem sudionika, registracija te fotografiranje za zahvalnice, potom je uslijedio defile do Širokog Brijega i Gruda, i na koncu, vožnja je završena u Ljubuškom. Naime, kroz sva četiri spomenuta grada upriličena je stanka, kako bi okupljeno mnoštvo vidjelo limene ljubimce stare i po nekoliko desetljeća.

Ugodno druženje

Kao i protekle godine, po dolasku u Ljubuški, u restoranu „Most" priređen je svečani ručak uz dodjelu priznanja, poklona i zahvalnica za sve sudionike susreta. A upriličenim je i više nego zadovoljan Jure Zelić, tajnik kluba, kazavši nam kako je iz godine u godinu odaziv sudionika sve veći, što je dobar pokazatelj da klub radi jednu dobru i pozitivnu priču.

Ovaj zaljubljenik u oldtimere u svojoj kolekciji ima njih nekoliko: jedan Mercedes iz 1983., Volkswagenovu ‘bubu' iz 1970., dva Trabanta iz 1979., jedan traktor iz 1958. i mađarski motor iz iste godine. Svi su, što je najvažnije, u voznom stanju.

Predsjednik spomenutog kluba, Nedjeljko Mikulić, također je vlasnik oldtimera, ‘bube'.
Osim što je vlasnik oldtimera, Mikulić je i majstor za restauraciju ovih automobila.

Vremešni limeni ljubimci

„Drago mi je kada vidim da pojedinci čuvaju i njeguju svoje limene ljubimce. A što se tiče bube, to je jako poseban i popularan automobil, stoga i ne čudi što ih njihovi vlasnici žele sačuvati od propadanja", kazao je za Dnevni list Mikulić. Dodao je i to kako je ovogodišnji susret protekao u nadasve ugodnom ozračju. Osobito iz razloga što su gosti dan ranije imali prigodu posjetiti nekoliko mjesta u Hercegovini, kako bi se upoznali s prirodnim ljepotama ovoga kraja.

Inače, organizator ovog događanja, Oldtimer klub „Ero" osnovan je 2009. godine te je prvi i jedini takve vrste u Zapadnohercegovačkoj županiji. Klub je, naime, osnovan u cilju promicanja, razvoja, unaprjeđenja, skupljanja i očuvanja svih vrsta oldtimer vozila kako bi se spriječilo njihovo propadanje i uništavanje te u cilju predstavljanja istih kao baštine tehničke kulture u Hercegovini. Čini ga oko četrdeset aktivnih članova u dobi od 25 do 80 godina, dok najstariji automobil u klubu potječe iz 1954. godine.

Dnevni list