FOTO/VIDEO  Diavel Titanium

Diavel Titanium , Ducati Diavel , motori,  Zircotec
Ako bismo tražili pandan američkim "muscle" automobilima u svijetu vozila na dva kotača, onda bi Diavel definitivno spadao u skupinu motocikala koje možemo smatrati pravim muškim vozilima. Već kad je prvi put predstavljen, Diavel je u svijetu motocikala predstavljao pojavu koja ni na jednom moto susretu neće proći nezamijećeno, jer se radi o motociklu kojeg nikako ne možemo nazvati običnim ili ga vidjeti svaki dan na našim ulicama. Dimenzije, agresivan mišičavi izgled i doza arogancije su ono što Diavel izdvajaju od ostalih vozila na dva kotača koje svakodnevno zamjećujemo u prometu.

No, iako se i u osnovnoj verziji radi o prilično ekskluzivnom motociklu, Ducati je sada otišao još jedan korak dalje i na EICMA priredbi u Milanu predstavio nekoliko novih modela, kao i tešku artiljeriju u obliku Diavel Titanium motocikla koja će biti limitirana na samo 500 primjeraka. Kako iz Ducatija navode, ovim modelom su željeli zadovoljiti potrebe onih koji žele još radikalniji pristup i veće mogućnosti prilagodbe, uz upotrebu ekskluzivnih i inovativnih materijala.

Uz ime motocikla, oznaka "Titanium" ne dolazi slučajno, pa je od titana izveden poklopac spremnika goriva, kao i kućište prednjeg svijetla, dok su usisnici za zrak, blatobrani i mini vjetrobran proizvedeni od ugljičnih vlakana, a sjedalo je prošiveno najkvalitetnijom kožom i alcantarom. Tu su još mnoge druge dorade, kao što su ispušne cijevi od brušenog nehrđajućeg čelika, kao i posebne felge proizvedene od keramičko kompozitnog materijala kojeg nazivaju Zircotec.

Moramo priznati da bi nakon ovog tretmana Diavel još radije vidjeli u svojoj garaži, pa makar ga držali tamo samo kao ukras. Iako, teško da ne bi iskusili zabavu koju pružaju 162 konjske snage koje isporučuje dobro nam poznati Testastretta 11° DS motor. Sve u svemu, Ducati je još jednom predstavio motocikl koji će biti želja mnogih, ali će na žalost u njemu uživati samo 500 sretnika malo dubljeg džepa.