Angelina Jolie glumi Bosanku koja se zaljubljuje u svog silovatelja

Jedna od najljepših žena na svijetu, poznata hollywoodska glumica Angelina Jolie, početkom kolovoza dolazi u Srbiju snimati svoj igrani redateljski prvijenac! Naime, kako piše srbijanski Press, Angelina Jolie planira snimiti film o ratu u Bosni i Hercegovini koja je se tijekom nedavnog posjeta jako dojmila.

– Nakon što sam vidjela ove ljude i čula njihove priče, ne mogu dovoljno naglasiti koliko je potrebno usredotočiti se na dobrobit najugroženijih. Imam namjeru vratiti se u ovu prekrasnu zemlju – kazala je tada ambasadorica dobre volje UNHCR-a nakon što je saslušala teške životne priče ljudi koji su tijekom rata protjerani sa svojih ognjišta. Da bi film Angeline Jolie mogao biti prilično “težak”, svjedoče i detalji scenarija.

Naime, glavna junakinja (koju bi trebala glumiti upravo Angelina) muslimanka je iz Bosne koju negdje na početku rata siluje Srbin, piše Press. Oni se, međutim, poslije zaljubljuju jedno u drugo i zajedno prolaze kroz ratne strahote. Iako je u početku bilo predviđeno da Angelina film snima u suradnji sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom kompanije Pink films international (PFI), to se ipak neće dogoditi. Naime, kako nam je potvrdila glasnogovornica PFI-ja Tanja Vojtiehovski, Mitrović je odbio suradnju s Angelinom Jolie jer je “prepuna predrasuda o Srbima”.

– Imao sam velike simpatije i poštovao njezin lik i djelo, no prepuna je predrasuda o Srbima. Suradnja s njom otvorila bi vrata velikog filmskog biznisa, no ne želim biti dio nečega što Srbe po tko zna koji put predstavlja kao loše momke – objasnio je Mitrović i glatko odbio suradnju s jednom od najvećih zvijezda današnjice.

 

Piše: Ivana Mikulić/VLM

Preuzeto sa www.vecernji.hr