Al Jazeera kupila sarajevsku televiziju NTV 99

tv, Afganistan, osama bin laden

Gradsko vijeće Grada Sarajeva odlučilo je da se Privredno društvo PEP d.o.o. Sarajevo briše kao 100 postotni vlasnik NTV-a 99. Do sada je Grad Sarajevo izdvojio 318.384 KM za ovu televiziju a taj iznos će Televizija Al Jazeera isplatiti Gradu.

- Televizija Al Jazeera u Sarajevu će otvoriti regionalno predstavništvo, što će otvoriti nova radna mjesta tako da će Grad Sarajevo više dobiti nego izgubiti stavljanjem izvan snage ove odluke, rekao je gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen.

On je danas članovima Gradskog vijeća predložio ustupanje NTV-a 99 Al Jazeeri. Ta katarska TV kuća Gradskoj bi upravi vratila sav novac koji je uložila u ovu lokalnu TV kuću.

Gradsko vijeće većinom je glasova krajem prošle godine odbilo je inicijativu gradonačelnika Behmena da NRTV Studio 99 postane Gradska radio-televizija.

Neki od zaposlenika "Al Jazeere", koji žive u BiH, potvrdili su da njihova kuća želi preuzeti Studio 99. Po informacija koje su objavili neki mediji "Al Jazeera" namjerava u Sarajevu, otvoriti područni ured za cijelu regiju zapadnog Balkana.

jutarnji.hr