5 'tajni' koje plastični kirurzi otkrivaju svojim prijateljima

kirurg, operacija, tajne
"Nema lijeka protiv celulita"

- Prijateljice me stalno ispituju što mogu učiniti da se riješe celulita, ja im kažem da ga se ne mogu potpuno riješiti. Popularni tretmani laserom su invazivni postupak i osoba koja mu se podvrgne riskira infekciju. Rizici su niski, ali postoje. Smatram da dobiveni rezultati tim postupcima i nisu toliko impresivni - tvrdi plastični kirurg Barry Cohen.

"Spavajte na leđima"

- To je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje lice. Ako spavate na boku ili na prsima svake noći, imat ćete dublje bore na strani lica kojom spavate na na jastuku, posebice na području oko usta. Ako ne možete spavati na leđima, zamijenite svoju pamučnu jastučnicu svilenom ili satenskom, savjetuje plastični kirurg Edward H. Farrior, piše portal Yahoo.

"Zatezanje trbuha"

- Zatezanje kože trbuha i uklanjanje viška masnoća u donjem dijelu trbuha sve je popularniji tretman među ženama, posebice onima koje su postale majke. Ipak, važno je znati da te probleme na trbuhu nije jednostavno brzo riješiti. Tijelu je potrebno vremena da se zaliječi, treba čekati da splasne oteklina nakon operacije, što traje i nekoliko tjedana. Potrebno je šest do osam tjedna dok otečenost sasvim ne nestane, a i do godinu dana dok ožiljak na trbuhu ne izblijedi i pojave se konačni rezultati - tvrdi Anureet K. Bajaj.

"Izaberite grudi iz kataloga"

- Volim kada žene donesu fotografije grudi kakve bi željele imati. To nama kirurzima znatno olakšava posao da se usuglasimo da smo s pacijenticom na istoj "valnoj duljini", tvrdi plastična kirurginja Anne Taylor.

"Prestanite pušiti i izlagati se suncu"

- Imao sam jednu pacijenticu kojoj je trebala temeljita rekonstrukcije lica, ali rekao sam joj da neću raditi nikakve zahvate dok ne prestane pušiti na barem 6 mjeseci. Čak i nekoliko cigareta na dan ostavlja tragove na koži, baš kao i sunčeve zrake. Ako pogledate kožu blizanaca, jednog koji se izlaže suncu i drugog koji opasne sunčeve zrake izbjegava, vidjet ćete jasnu razliku. Ovaj drugi izgledat će i do 10 godina mlađe. Zato za mladu kožu lica ostavite se cigareta i zaštitite se od sunca - poručuje kirurg Edwin Williams.

Izvor: vecernji.hr