5 mitova o braku koji su apsolutno netočni!

brak

Ljubav znači kako nikada ne morate reći 'Žao mi je'.

Totalna laž, jer upravo riječ 'Oprosti' morate često ponavljati. Svađe će se događati, a kada do njih dođe zdravlje svoje veze pokazati ćete razumijevanjem i isprikom. Važno je priznati krivicu i za nju se ispričati.

Ljubav znači kako sve radite zajedno.

Naravno da osoba s kojom stupite u rak treba biti vaš najbolji prijatelj, ali to ne znači kako ne trebate vrijeme za sebe. Iz svog ćete vremena (sa svojim prijateljima i sa svojim hobijima) naučiti drugačije stvari i više cijeniti one zajedničke sa supružnikom.

Djeca su na prvom mjestu!

Naravno da djeca trebaju biti prioritet, ali vaš odnos sa supružnikom zaslužuje isto mjesto. Pronađite podjednako energije za oboje: djecu i brak.

Morate voditi ljubav dva puta tjedno!

Zdrav seksualni život je važan za vaš brak. Nemojte se opterećivati statistikama, jer svatko od nas je drugačiji i vi sami trebate pronaći svoj najbolji broj u krevetu.

Nikada ne idi u krevet ljut/a!

Spavanje na kauču je grozno, ali ponekada je upravo prostor nakon svađe ono što vam je potrebno. Ukoliko se radi o jednoj noći, to nije toliki problem. Razbistrit ćete misli i lakše riješiti nesuglasice ujutro - čiste glave. Sutra je novi dan. Dugoročno spavanje odvojeno nikako nije dobro za brak.

Izvor: cafe.hr