20 najljepših plaža na Jadranu za obiteljski odmor s djecom

turizam, Hrvatska i turizam, Hrvatska, more, ljetovanje, najljepše plaže

Mnogi ovih dana tragaju za idealnom plažom za odmor, a ako tražite mjesto gdje ćete odmarati sa obitelji, ovih 20 plaža ima sve: jednostavan ulaz u more, plićak, pijesak ili sitan šljunak i čisto more...

1.Divna, Pelješac

Do jedne od najljepših peljeških plaža vodi uska, vijugava cestica kojom ćete doći do ove predivne šljunčano-pješčane plaže, smještene desetak kilometara od mjesta Trpanj.

More je kristalno čisto, a spektakularan pogled stvara okoliš koji okružuje ovu jedinstvenu plažu čije ime - Divna - govori sve. Pješčano - šljunčana plaža svakodnevno privlači izletnike iz peljeških turističkih mjesta blizini je i kamp u kojem ćete pronaći sve što vam treba, što ju čini idealnom plažom za cijelu obitelj.

https://www.instagram.com/p/BUHxgsSAA9T/?utm_source=ig_embed

2. Srima, Vodice

Prije par godina je potpuno uređena šljunčana plaža na Srimi koja je tada zadovoljila stroge kriterije i dobila Plavu zastavu koja jamči očuvanu okolinu, čisto mora i plaže, dobro uređenje i visoku kvalitetu usluge. Uz šetnjicu su nasuti oblutci, pristupna cesta je napravljena od granitnih kocaka, a izgrađena je i šetnica uz koju se nalaze klupe i rasvjeta, te je posađena borova šuma koja pruža potreban hlad.

https://www.instagram.com/p/BTuG-A3BPrn/?utm_source=ig_embed

3. Mala Duba, Makarska rivijera

Mala Duba jedno je od mjesta Živogošća, 20 kilometara jugoistočno od Makarske na Makarskoj rivijeri. Utočište je za bijeg od svakodnevice i idealno mjesto za obiteljski odmor. Ovaj jedinstveni spoj kopna i mora omogućuje vrhunsko opuštanje, a velika se plaža proteže uz čitavo mjesto.

https://www.instagram.com/p/Bzv5VdhCyB2/?utm_source=ig_embed

4. Bratinja Luka, Korčula

S pogledom na lastovski kanal, arhipelag otoka Lastova i obzore otvorenog mora, uvala Bratinja nudi miran odmor za cijelu obitelj, daleko od vreve i stresa nekih pretrpanih turističkih odredišta na Korčuli. Do nje vode samo uski makadamski putovi preko otoka, pa je idealna za uživanje i istraživanje s djecom.

https://www.instagram.com/p/BGXSEbpo43Y/?utm_source=ig_embed

5. Velika Raduča, Primošten

Šljunčana plaža u Primoštenu je omiljeno kupalište mještana i turista. Ova je plaža idealna i za obitelji s djecom zbog svog blagog ulaza u more, a do nje možete doći autom ili se možete dovesti brodom i usidriti izvan zone za kupače.

https://www.instagram.com/p/BYBRJInlyjP/?utm_source=ig_embed

6. Grandovac, Vis


Po mnogima najljepša plaža u gradu Visu, ali i na cijelom otoku. Nalazi se samo 30 minuta hoda od grada Visa, a osim brodom i pješice, može se doći i autom. Na plaži je i mali bar, a navečer se na njoj često organiziraju ljetna događanja i koncerti.

https://www.instagram.com/p/BgX0O5rgbDC/?utm_source=ig_embed

7.Crveni otok, Rovinj


Crveni otok se nalazi petnaestak minuta vožnje brodom od centra grada, a taksi brodice s malog mola na glavnom gradskom trgu polaze svakih sat vremena.

https://www.instagram.com/p/BykJebrIBO7/?utm_source=ig_embed

8. Vespera, Lošinj


Svega 20 minuta udaljena od centra Malog Lošinja, ova je plaža istinski prijatelj djece i njihovih roditelja. Idealna je za obiteljski odmor, ali nudi i vrhunske sadržaje i usluge za samce željne zabave.

https://www.instagram.com/p/BU_ExU-DJa2/?utm_source=ig_embed

9. Blace, Mljet


Plaža Blace se nalazi na jugoistočnom dijelu otoka Mljeta, a od mjesta Saplunara udaljena je svega 20-ak minuta hoda. Duga je gotovo jedan kilometar, okrenuta prema otvorenom moru, a zaštićena je niskim stijenama.Ovu čarobno lijepu plažu možete posjetiti čamcem iz susjedne Saplunare, a ulaz u predivnu lagunu dubok je samo jedan metar tako da nije moguće prići brodom.

https://www.instagram.com/p/Bzkn-sHFZMH/?utm_source=ig_embed

10. Grgurići, Slano


Plaža Grgurići nalazi se u mjestu Slano (Rivijera Dubrovnik). Spada u šljunčane plaže, a opremljena je tuševima, ležaljkama, dječjim igralištem i drugim sadržajima.

https://www.instagram.com/p/pyGSI3KOx9/?utm_source=ig_embed

11. Punta rata, Brela

Ova se šljunčana plaža nalazi na zaštićenom području, rtu prekrivenom borovom šumom. U srpnju 2004. godine, američki Forbes uvrstio ju je među deset najljepših plaža svijeta. 

https://www.instagram.com/p/Bzz8mD2HYHf/?utm_source=ig_embed

12. Korčula

Ova je plaža smještena u maloj osamljenoj istoimenoj uvali na južnim obalama otoka Korčule, u neposrednoj blizini Pupnatske Luke oko 13 km od grada Korčule. Prekrasna šljunčana plaža po mnogima je jedna od najljepših plaža na Korčuli.

https://www.instagram.com/p/BI413EYArOr/?utm_source=ig_embed

13. Veliki žal, Brsečine


Smještena je odmah ispod Jadranske magistrale u neposrednoj blizini mjesta Brsečine. Plaža je šljunčana, a ime je dobila po krupnom šljunku, žalu. Prije deset godina je bila divlja i zarasla u mediteransko raslinje, a danas ima sve potrebne sadržaje.

https://www.instagram.com/p/BnDlM2ZB5o1/?utm_source=ig_embed

14. Kručica, Lastovo


U uvali Kručica nalaze se dvije male šljunčane plaže s plićakom, idealne za kupanje obitelji sa djecom. Do Kručice se može doći šumskim putem s glavne ceste Ubli-Lastovo, ili brodicom. Kao i druga mjesta na otoku Kručica obiluje šumom i hladom i pravi je raj za cijelu obitelj.

15. Ivan Dolac, Hvar

https://www.instagram.com/p/dYoPAVkst-/?utm_source=ig_embed

Predivno slikovito turističko mjesto Ivan Dolac, smješteno na južnoj strani otoka Hvara, poznato je po prirodnim ljepotama i prekrasnim plažama. Posuta bijelim kamenčićima koji polagano uranjaju u bistro more, ova je plaža jedinstveno mjesto za odmor od užurbanog života i svakodnevice prikladno za obitelji s djecom.

https://www.instagram.com/p/BsrIreNnwgv/?utm_source=ig_embed

16. Banj, Šibenik


Plaža Banj je gradska plaža koja se nalazi na samo nekoliko minuta hoda od stare gradske jezgre. Sagrađena je 2012. godine i opremljena velikim brojem sadržaja za djecu i odrasle, kao i svim sigurnosnim sadržajima.

S nje se pruža atraktivan pogled na staru gradsku jezgru, katedralu svetog Jakova (UNESCO), tvrđavu svetog Mihovila i Kanal svetog Ante.

https://www.instagram.com/p/BlJsuC6DsIz/?utm_source=ig_embed

17. Lojena, Kornati


Plaža Lojena je jedina prava prirodna pješčana plaža na Kornatima, a nalazi se u uvali duboko usječenoj u kopno na jugozapadnoj obali otoka Levrnaka.

Lojena je po sredini uvale pokrivena bijelim oblucima, duž obale je stjenovita a morsko dno prekriva srebrnasti pijesak. U blizini pješčane i stjenovite obale je restoran, a u uvalu se često dolazi brodovima na kupanje jer je pogodna za ronjenje i pristupačna za obitelji s djecom.

https://www.instagram.com/p/BriclKsHX5R/?utm_source=ig_embed

18. Podvrške, Murter


Pješčana, šljunčana i stjenovita plaža se nalazi u blizini mjesta Murter. Tik do nje je murterska riva pogodna za skokove u vodu, beach-bar za jelo i piće, a ima i borovu šumu koja daje hlad.

https://www.instagram.com/p/Bw0RMJWhMiU/?utm_source=ig_embed

19. Jagodna, Hvar


Smještena u istoimenoj uvali ispod najvišeg vrha Hvara, predivna šljunčana plaža jednostavno zove na kupanje. Mali kamp i tek nekoliko kuća pružaju mir i tišinu, a gusta borova šuma potreban hlad.

https://www.instagram.com/p/BZzLyk7gjEV/?utm_source=ig_embed

20. Zavala, Hvar

Na južnoj strani otoka Hvara protežu se brojne uvale s predivnim pješčanim i šljunčanim plažama. Jedna od najljepših plaža nalazi se u uvali Petarčica u malom ribarskom mjestu Zavala. Podno padina bogatim vinogradima, smjestila se duga šljunčana plaža, omiljeno okupljalište obitelji s malom djecom.

More je kristalno čisto i pruža pravi užitak za ronjenje u bogatom podmorju.

https://www.instagram.com/p/BnoyIAfnHXq/?utm_source=ig_embed

(24sata)