Završen pretres sumnjivih vozila: Istražitelji i dalje slažu kockice

tužiteljstvo hnž, lana bijedić, ubojstvo Lana Bijedić, vještačenje, informacije, lana bijedić, ubojstvo Lana Bijedić

Tužiteljstvo HNŽ-a, dvanaesti dan istrage, još nema osumnjičenog za monstruozno ubojstvo Lane Bijedić. Istražitelji i dalje slažu kockice i tragaju za osobom koja bi se mogla dovesti u vezu sa ovim misterioznim ubojstvom, koje je uzdrmalo Hercegovinu, a i šire, piše faktor.

Kako saznajemo, okončan je pretres sumnjivih automobila "BMW" i "fiat", koje je izuzeo MUP HNŽ-a, a koja se povezuju sa istom osobom iz Čapljine.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da su izuzeti određeni tragovi iz automobila, odnosno uzorci mrlja koje su pronađene u vozilu, a vještačenje će pokazati o kakvim tragovima je riječ. To bi trebalo ponuditi i konačan odgovor, je li vlasnik sumnjivih vozila ima veze sa ubojstvom ili ga osloboditi svake sumnje.

Kao što je poznato, muškarac iz Čapljine je neposredno nakon što je Lana ubijena imao prometnu nesreću upravljajući "fiatom", koji je odmah, uz nadoplatu zamijenio za "BMW". Sumnju je probudila činjenica da je imao ozljede ruke, za koje je, prilikom saslušanja u svojstvu svjedoka u MUP-u tvrdio da su nastale u nesreći.

Istražitelji i dalje provjeravaju svaku informaciju pristiglu od građana, te se po ko zna koji put pregledavaju i snimci videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Čapljini. Na ovim snimcima zabilježena je putanja kojom se nesretna djevojka pješice kretala tog dana. Saznajemo i da su pojedini ispitani svjedoci ponovno davali iskaz.

Istragu bi mogli ubrzati rezultati brojnih vještačenja, posebno Laninog telefona, koji još nije otključan. Njen laptop, navodno, nije mnogo pomogao u istrazi, a ni na polju dešifriranja njenog dnevnika nema većih pomaka.

Od bliskih poznanika ubijene djevojke saznajemo da je uživala istraživati, da je uvijek sve bilježila i crtala putanju kojom se kretala. S obzirom na to da je, kako saznajemo, vješto savladala borilačke vještine, često je znala u društvu pokazati kako se obraniti od napadača. O sebi nije govorila, bila je misterija i za one koji su se družili s njom.