Najprodavaniji aranžmani za doček Nove na Jadranu

doček 2014., mostarci, Nova godina, Božić

Dok su građani prijašnjih godina u velikom broju uzimali male kredite kako bi išli na brojna europska turistička odredišta, izgleda kako je sada većina odlučila planove prilagoditi kućnom proračunu. Podaci turističkih agencija govore kako će većina onih koji su odlučili blagdane provesti izvan doma ići najdalje do Hrvatske.

Jadran i EU

- Imamo veliku potražnju za aranžmanima na Jadranu za vrijeme blagdana. Određen broj klijenata se odlučio i na putovanja u zemlje Europske unije i možemo reći kako smo zadovoljni potražnjom - rekli su za Večernji list u mostarskoj turističkoj agenciji Fortuna tours. Prema dobivenim informacijama, raspon cijena ovih aranžmana je veliki. Kreće se od 400 do 1500 maraka, tako da oni koji su planirali blagdanska putovanja mogu planove prilagoditi ovim cijenama. Oni malo dubljeg džepa su već rezervirali putovanja za Dubai, gdje će za cijenu od 4000 maraka dočekati Novu godinu. Na mostarskom kolodvoru ovih dana vlada povećana gužva nego u ostatku godine. - Studenti se vraćaju doma i imamo povećan broj putnika. Naše linije za odredišta u Njemačkoj ili Austriji nisu još popunjene, ali možemo biti zadovoljni - ističu djelatnici mostarskog kolodvora s kojima smo razgovarali. Neizostavan dio blagdanske priče su hercegovački hotelijeri. To se osobito odnosi na Međugorje u kojem prema trenutnim najavama ipak za vrijeme božičnih blagdana neće biti gužve. - Za Božić smo skoro prazni, ali zato su nam kapaciteti za Novu godinu već popunjeni. Trenutna situacija odgovara našim projekcijama za ovu godinu - govore nam hotelijeri iz Međugorja s kojima smo razgovarali. Za razliku od prijašnjih godina, za ove blagdane će biti prometno i u Zračnoj luci Mostar. Planiran je dolazak nekoliko zrakoplova s talijanskim turistima.

Stižu Talijani

- Imamo najavljeno nekoliko letova uoči Božića, a ista je situacija i za Novu godinu. Svaki od tih zrakoplova znači dolazak 150 turista i možemo biti zadovoljni. Svi oni naravno idu u Međugorje. Tražili smo način da produžimo sezonu i ove godine smo to uspjeli - zadovoljno poručuju iz Zračne luke Mostar. Ipak, najveći broj turista koji će blagdane provesti u Hercegovini se i ove godine očekuje iz Hrvatske. Njihova odredišta su uglavnom Međugorje, Blidinje, Kupres, ili pak neka od bh, planina na kojima je svake godine sve kvalitetnija turistička ponuda.