Čokoladni tart sa slojem kreme od kikirikija i mrvicom meda

čokoladni tart, kikiriki, med, recept

Sastojci:

-200 g brašna
-2 žlice šećera
-115 g maslaca
-žlica vode

Nadjev:

-150 g kikiriki maslaca
-2 i 1⁄2 dl čvrstog jogurta
-4 žlice smeđeg šećera
-prstohvat soli
-2 žličice ekstrakta vanilije

Glazura:

-150 g tamne čokolade
-2 žlice meda
-2 žlice ulja

Priprema:

Brašno i šećer stavite u zdjelu, dodajte ohlađen na manje komade narezan maslac te rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Umotajte ga i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom, obložite razvaljanim tijestom i izbodite vilicom.

Obložite tijesto u kalupu papirom za pečenje i ispunite kuglicama za pečenje ili suhim grahom. Pecite oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 190°C. Maknite papir i kuglice te pecite još 15 minuta na 150°C. Ostavite neka se hladi i pripremite nadjev.

Izmiksajte kikiriki maslac, jogurt, šećer, malo soli i vaniliju. Dvije žlice stavite sa strane, a ostalo izlijte preko pečenog tijesta i ostavite u hladnjaku sat vremena. Čokoladu rastopite na pari s medom i uljem. Nakon 10 minuta izvadite pitu iz hladnjaka i prelijte čokoladnom glazurom te vratite u hladnjak dok se čokolada ne stisne.

Pomoću dresing vrećice kremom od kikiriki maslaca istisnite vodoravne crte, izvucite ih vilicom i stavite tart u hladnjak do posluživanja.

Izvor: 24sata.hr