Čokoladna torta koju nije potrebno peći

recept, torta, priprema, tri vrste čokolade, Čokoladna torta

Ovaj recept nije uobičajen, nego recept za jednostavnu tortu koja se ne peče, a sastoji se ni mane ni više nego od tri vrste čokolade.

Sastojci:

Za podlogu:
25 dkg keksa (može Grancereale ili petitt ili bilo kakvi drugi prhki koje imate)
15 dkg maslaca

Za kremu:
50 dkg Mascarponea
500 ml vrhnja za šlag (Hole, Hulala ili neko slično)
20 dkg mliječne čokolade
20 dkg čokolade za kuhanje
20 dkg bijele čokolade

Priprema:

Za podlogu usitnite kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješajte ih s otopljenim maslacom. Smjesom napunite kalup za tortu promjera 24 cm. Pustite da se ohladi i stvrdne.

Za kremu posebno otopite svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag. Može vam se to učiniti malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo), ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladite uz miješanje.

Ostatak vrhnja za šlag miksajte da bude čvrsto, dodajte mu mascarpone i dobro sjedinite. Podijelite smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodajte posebno otopljenu čokoladu. Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.

Na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila) namažite prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade.

Dobro rashladite, maknite obruč i ukrasite po želji.

cafe.hr