Za helikopter koji vrijedi samo 12, daju čak 27 milijuna KM

kupnja helikoptera

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) KS, s ministrom Admirom Katicom (Narod i pravda) na čelu, spiskat će skoro 40 milijuna maraka na nabavku helikoptera i formiranje i opremanje helikopterske jedinice koja će brojati desetak članova, otkriva „Dnevni avaz“.
Samo za nabavku helikoptera iz budžeta KS bit će izdvojena točno 27.404.000 maraka, dok će njihova obuka, koja podrazumijeva formiranje helikopterskog tima, koštati još najmanje desetine milijuna maraka narodnog novca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova KS već je za ovaj posao 10. studenog potpisalo ugovor s Omerom Kulićem, stručnjakom za avijaciju, a on će, kako je navedeno, za tri mjeseca angažmana, točnije od 2. studenog do 2. prosinca, dobiti 6.000 maraka.

Kulićev posao je da pripremi plan i program rada koji će sadržavati proceduru izbora helikoptera, uvjete za angažiranje pilota i aviomehaničara, instruktora letenja, kao i organizaciju školovanja kadrova i servisa za helikoptere.

Saznajemo da je MUP KS, iako se ova informacija krije od javnosti, odlučio nabaviti helikopter marke Bell 412. Riječ je o namjenskom helikopteru za spašavanje, čija je namjena prijevoz osoba i stvari za potrebe MUP-a KS i drugih institucija.

Ova letjelica na tržištu ne košta više od 12 milijuna maraka, točnije oko 6,7 milijuna dolara, što je lako provjerljivo i na internetu. Ove letjelice mogu se nabaviti za deset milijuna dolara s punom opremom.

Otkrivamo da je Vlada KS 17. listopada donijela i odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji MUP-a KS, koja i podrazumijeva osnivanje helikopterske jedinice i njene nadležnosti.

U tom timu, kako je navedeno u ovim izmjenama, nalazit će se šef helikopterske jedinice, vođa pilotskog tima, tri pilota, aviomehaničar i operator, viši referent za operativno-tehničke i administrativne poslove, ali čak i domar te radnik na održavanju čistoće.
No, indikativno je da, a to je navedeno u dokumentima MUP-a KS, kandidati koji apliciraju na radna mjesta i ne moraju imati važeću dozvolu profesionalnog pilota helikoptera!?

Naime, prvenstveno se to odnosi na vođu pilotskog tima i pilota helikoptera, uz obrazloženje da kandidat koji nema važeću dozvolu profesionalnog pilota helikoptera i certifikat o položenom ICAO na engleskom jeziku, može se primiti u radni odnos, ali je dužan dokaze o ispunjavanju priložiti u roku od dvije godine od dana prijema u radni odnos.

Isto važi i za kandidate na poziciji aviomehaničara i operatera. Zbog toga su sve glasnije optužbe da je ovaj posao već skrojen za određene osobe. Prema neslužbenim informacijama, brat ministra Katice je pilot, ali je nepoznato hoće li on imati dodira s ovim timom.