Teroristički napad na krimskom fakultetu: Poginulo 10 ljudi, najmanje 50 ozlijeđenih

Teroristički napad na krimskom fakultetu: Poginulo 10 ljudi, najmanje 50 ozlijeđenih
Eksplozija na politehničkom koledžu u lučkom gradu Kerču na Krimu teroristički je čin izvršen korištenjem bombe kućne izrade, izjavio je u srijedu prvi zamjenik čelnika Nacionalne garde, a prenosi ruska novinska agencija TASS.

Snimke koje je objavila lokalna radio postaja Kerch.FM nasvojoj internetskoj stranici pokazuju oklopne transportere nedaleko od koledža u Kerču gdje je u eksploziji poginulo 10 osoba, a deseci su ozlijeđeni u srijedu, javljaju ruske novinske agencije.

Oglasio se i Kremlj koji kaže da je jedna od verzija uzroka eksplozije koja se razmatra teroristički napad.

Prvotna izvješća o eksploziji na Krimu, crnomorskom poluotoku koji je Rusija anektirala 2014., kažu da je riječ o eksploziji plina.

Međutim, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima kako je terorizam među verzijama koje se razmatraju te da je predsjednik Vladimir Putin naredio sigurnosnim službama da to istraže.

RIA Novosti prenijela je izjavu jednog dužnosnika Nacionalnog protuterorističkog odbora koji je rekao da je eksploziju izazvalo nepoznata eksplozivna naprava.

Djelatnik bolnice u Kerču kazao je da je već zaprimljeno 18 ljudi s ozljedama od eksplozije te da liječnici očekuju da će biti dovezeno još oko 50-ak ozlijeđenih.

"Od siline detonacije su se razbila sva stakla. Pucali su i na studente i na profesore, na svakoga tko im se našao na putu. Bacali su i bombe", izjavili su svjedoci dodavši da su napadači s jurišnim puškama nakon eksplozije istrčali iz WC-a i počeli svoj ubilački pohod.

 

vijesti.hr