Lufthansa svaki dan gubi 10 milijuna eura

24.11.2016

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa otkazala je danas više od 900 letova, drugog dana štrajka pilota, koji će prema najavi trajati i sutra.

Poslije otkazivanja 876 letova jučer, danas je otkazano još 912 letova, od čega 82 dugolinijska, što pogađa oko 115.000 putnika, u dolasku ili odlasku iz Njemačke, upozorila je ove zrakoplovne kompanije.

Sa svoje strane sindikat pilota Cockpit upozorio je da će se štrajk nastaviti i sutra, ovog puta će se odnositi na kratkolinijske letove. U tijeku dana treba da se objavi koliko letova će biti otkazano sutra.

Sindikat ukazuje da nije bilo povećanja plaća pet godina i da su zaposleni zbog inflacije snosili veliki gubitak kupovne moći, dok je kompanija istovremeno ostvarivala profit. Zbog toga se traži retroaktivno povećanje plaća u prosjeku za 3,6 posto godišnje, što je daleko od 2,5 posto koliko nudi uprava.

Ovaj štrajk ne pogađa druge kompanije u grupi Lufthansa odnosno Eurowings, Germanwings, Swiss, Austrian Airlines, Air Dolomiti i Brussels Airlines.

Prema tabloidu Bild svaki dan štrajka košta Lufthansu blizu 10 milijuna eura.

Tagovi: Lufthansa
loading...