Detalji zločina koji je šokirao Austriju

policija austrija

... Bosne i Hercegovine, sa austrijskim državljanstvom, piše kleinezeitung.at.

Sve se dogodilo u ponedjeljak rano poslijepodne. Tada je policija primila hitan poziv od žene, ali nisu stigli na vrijeme da joj spase život.

Njen suprug, s kojim je već neko vrijeme živjela odvojeno, ubio ju je sa više hitaca iz pištolja kalibra 7.65, od kojih je barem jedan bio smrtonosan. Pogođena je u prsa i u nogu.

Pokušala se sakriti u garderobni ormar u svojoj spavaćoj sobi, ali nije preživjela! Prema rekonstrukciji, muškarac je ilegalno ušao u stan sa oružjem u rukama i napao ženu, koja je pokušala pobjeći i pozvati policiju.

Kada je policija stigla na lice mjesta, žena je praktično već bila mrtva, a muškarac je s tupim pogledom sjedio na kauču ispred uključenog televizora. Bio je pod djelovanjem očito nekih medikamenata, i odveden je u bolnicu, gdje je prvo ispitan.

Inače, ovaj par je u iznajmljeni apartman u Kalsdorfu doselio prošle jeseni, no ubrzo su se razdvojili. Bilo je i nasilja, a jedna od mještanki, koja nije željela da joj se navodi ime, kazala je da je prije nekoliko tjedana čula svađu i "užasnu vrisku" iz stana, i tada je mislila zvati policiju, ali se predomislila, i sada joj je, kako je kazala, žao što to nije učinila.