Žive jaslice u Drvaru i Bosanskom Grahovu

drvar, bosansko grahovo, žive jaslice
Program će se održati u Drvaru u utorak 22. prosinca 2015. s početkom u 18 sati, na platou ispred župne crkve sv. Josipa (Titova 33), a u Bos. Grahovu u srijedu 23. prosinca 2015. s početkom u 17 sati, ispred župne crkve u Obljaju.

U Drvaru će u glazbenom dijelu programa - izvodeći božićne pučke popijevke - nastupiti Zbor djece drvarske župe, a kao posebni gosti nastupit će mješovita klapa „Mirakul" iz Vrpolja kod Šibenika koji će u Drvar donijeti dašak Dalmacije i dalmatinskog klapskog melosa.

Ekumensku notu ovoj manifestaciji dat će nastup drvarskog dueta Nede Todorović i Saše Micanovića koji će izvesti nekoliko pravoslavnih božićnih napjeva.

U Bos. Grahovu u glazbenom dijelu programa nastupit će tamburaški sastav „Zlatne žice" iz Zenice.

Vrhunac programa bit će uprizorenje živih betlehemskih jaslica s likovima i životinjama prema evanđeoskim izvještajima i kršćanskoj tradiciji, u izvedbi mladih župe sv. Josipa u Drvaru.

I ove će se godine za vrijeme i nakon programa održati mali božićni sajam na otvorenom, na kojem će se moći kušati kuhano vino, čaj i fritule te kupiti neki od proizvoda Banjolučke biskupije (sir „trapist" i misno vino) kao i božićni nakit i čestitke koje su izradili mladi drvarske župe na kreativnim radionicama.

Župljani Drvara su i ove godine u Adventu okitili svjetlosnim dekoracijama crkveni zvonik i 10-metarski bor pored župne crkve, što cijelom gradu daje poseban blagdanski ugođaj.