FOTO  Sarajevski bogoslovi posjetili župe Drvar i Bos. Grahovo

bosansko grahovo, drvar
...posjetila je 9. i 10. travnja župu sv. Josipa u Drvaru. Povod ovom posjetu je bio Svjetski dan molitve za nova duhovna zvanja koji se u Katoličkoj Crkvi obilježava na 4. uskrsnu nedjelju, ali je to u Drvaru učinjeno tjedna ranije.

Bogoslove i njihova duhovnika su ugostile drvarske obitelji te župnik i župni vikar don Davor Klečina i don Predrag Ivandić. U večernjim satima u subotu 9. travnja upriličeno je u kripti crkve druženje gostiju iz Sarajeva s mladima župe Drvar, gdje su domaćini govorili o svojim aktivnostima u župi, a bogoslovi iznijeli svoje svjedočanstvo duhovnog poziva.

Na 3. uskrsnu nedjelju bogoslovi su sudjelovali na misnim slavljima koje je predvodio duhovnik don Jakov, najprije sa župnom zajednicom u Drvaru, a potom i u Bos. Grahovu. Nakon svete mise u Drvaru, vjernici su se ispred crkve zadržali s raspjevanim bogoslovima uz gitaru i duhovnu pjesmu, što je na sve ostavilo snažan dojam.

Inače, župa Drvar je u zadnjih 20 godina darovala Katoličkoj Crkvi sedmoricu svećenika i jednog đakona koji će uskoro postati svećenik, a svi su se oni školovali u Vrhbosanskoj bogosloviji u Sarajevu, u kojoj se trenutno nalazi jedan bogoslov iz Drvara. Najpoznatije duhovno zvanje iz župe Drvar (Bos. Petrovac) je mons. Adolf Pichler, rodom s Oštrelja, koji je kao biskup punih trideset godina upravljao Banjolučkom biskupijom.

U župi Drvar je na 2. uskrsnu nedjelju, 3. travnja bila još jedna svečanost - krštena je jedna djevojčica, te podijeljena prva sveta pričest za troje djece.