Prava zima nam tek dolazi: Za vikend stiže snježna mećava!

snjezna-mecava-sjeverno-od-mostara

BiH

U četvrtak, 30.01.2014, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa padalinama. Više padalina u Hercegovini. U zapadnom, središnjem i sjevernom dijelu Bosne se u jutarnjim satima očekuje susnježica i snijeg koji će prijepodne u nizinama preći u kišu. Najmanje padalina u istočnim područjima. U Hercegovini kiša u nizinama, a na planinama snijeg. Više padalina poslijepodne. Vjetar umjeren i jak uglavnom jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između - 4 i 1 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 11 °C.

U petak, 31.01.2014, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Padaline se očekuju uglavnom u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. U ostalim područjima slabe padaline. U nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 5 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 9 do 13 °C.

U subotu, 1.02.2014, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, na planinama sa snijegom. Više padalina u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 5 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu Hercegovine od 7 do 11 °C.

Hrvatska

Ako ste mislili da je prošli petak palo puno snijega, pričekajte ovaj vikend. Tek za tad su najavili pravu mećavu, piše 24sata.hr.

Cijeli vikend će biti prilično problematičan. Počet će padati u subotu, a do kraja nedjelje moglo bi ga pasti do 40 centimetara. 

- Stiže novi snijeg u zapadnom dijelu unutrašnjosti Hrvatske, a u Slavoniji će padati snijeg na granici s kišom - kazao je Nebojša Subanović s portala Meteo-info.

Bijelog pokrivača neće biti lišeni ni na Jadranu, a tamo će im zagorčavati život i orkanska bura.

No tu nije kraj problemima s vremenom. Nakon što prođu snježni dani, temperature drastično padaju. Početkom idućeg tjedna stiže prilično zahlađenje, a temperature će se na kopnu spustiti i do minus 15 Celzijevih stupnjeva. Pazite da se dobro zabundate početkom sljedećeg tjedna.

Prilično hladno bit će i zbog jakog sjevernog vjetra, koji će puhati na gotovo cijelom kontinentu. U utorak će biti sunčano, ali baš za taj dan najavljene su i najniže temperature. Ako ne morate negdje ići, radije nemojte.