Takvog majka rađa svakih stotinu godina: Žarko Puhovski

hrt
Takvog majka rađa svakih stotinu godina. U sve se razumije.

Sada čitamo (Dnevno.hr, 2. prosinca 2015.) da je ovaj „analitički mutikaša" među ostalim izjavio da je „Domovinski rat počeo tek 1991. godine, napadom na Osijek i Vukovar", a da je „Balvan revolucija" - loš vic! Također je naglasio da je rat 1991. bila kombinacija građanskog rata i jugoslavenske agresije. Zatim je dodao da je „najsmješnije da još postoje „branitelji", pošto Hrvatsku ne treba braniti", jer su to po njemu, - „mitske kategorije". Puhovski je i zaključio da ostale zemlje imaju Ministarstvo veterana, a da je kod nas na djelu „institucijska poremećenost".

Nakon svega ovoga malo tko može ostati ravnodušan. Pa, prvo pitanje glasi: zar takav analitičar i komentator, a u biti lažov, falsifikator i neznalica osnovnih povijesnih događanja uči studente? U vrijeme Brozove Jugoslavije, vjerujte, nije obavljao malu i veliku nuždu u medijima, a danas javno govori tako kao da ga je neki klinac pogodio praćkom u glavu!

Čini se da previše čita srpsku, odnosno četničku literaturu, odnosno da je doktorirao kod Vojislava Šešelja (ne bi se iznenadili). Jugoslavija se raspala (na „papiru") odmah nakon Brozove smrti, a u praksi je nije bilo od 1990. godine. Međutim, ona još uvijek postoji u glavama raznih pupovaca, pusića, mesića, manolića, josipovića i niz drugih pomozbog junaka među kojima se poglavito ističe, a tko drugi nego Žarko Puhovski. HRT ga sigurno ne bi toliko angažirao da ne laže i maže kako aga kaže. Njemu je smiješno što u Hrvatskoj postoje „branitelji", a nije mu smiješno što u zemljama koje su bile agresor na Republiku Hrvatsku, poglavito u Srbiji, one koji su u vrijeme Domovinskog rata ubijali, protjerivali, pljačkali, palili i tome slično nazivaju četnicima ili borcima za otadžbinu. Rat za Hrvatsku je počeo još 1971., nastavljen je nakon smrti zločinca Josipa Broza Tita, a na bojnom polju vodio se od 1990. do 1996.

Ne će nama razni puhovski držati lekcije, jesmo li mi branitelji ili veterani.

Hrvatski branitelji su vjerovali da im više nikada ti i takvi ne će pisati povijest, ali zahvaljujući i tome što se kod nas nije provela lustracija, što je veliki broj Udbaša bez ikakve provjere ubačen u sve pore društvenog i političkog života danas imamo to što imamo.

Mrtvi se okreću u grobu.

Onaj tko je bio hrvatski domoljub i branitelj uvijek će to i ostati, kao što će i tvor, inače mala, simpatična životinjica, uvijek smrdjeti, pa kako god da se opere.

I jednog i drugog može se prepoznati na daljinu.

(Čak i preko malih ekrana).


hrsvijet.net/Mladen Pavković