HDZBIH: Stanko Primorac pokazao pravo lice HSP-a BiH, Primorac: HDZ je zločinačka organizacija

.... i donošenje odluke o osnivanju stalnog zajedničkog tijela oba Doma iz reda zastupnika i stručnjaka za praćenje i proučavanje svih vidova korupcije i kriminala u našoj zemlji, koja je jučer većinom zastupničkih glasova usvojena i uvedena na dnevni red, piše Dnevni list. Tako je sve ostalo palo u sjenu zbog sukoba na relaciji Hrvatske stranke prava i Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Afere i pljačke

Primorac je prije predlaganja i usvajanja inicijative pročitao ekspoze u kojem kaže da postoje dokazi da se HDZ BiH bavio te da se i danas bavi organiziranim kriminalom, osmišljavanjem, poticanjem i izvršavanjem političkih ubojstava, likvidacija, ucjenama, prijetnjama....Izrazio je svoj stav da HDZ BiH nije demokratska stranka već dobro ustrojena kriminalna organizacija. 

“Gospodo, nema mjesta za sumnju, HDZ je kriminalna organizacija i veleizdajnička oligarhija koja se dogodila u nedavnoj povijesti Hrvata u BiH. Rat i ratna uloga kriminalne i mafijaške organizacije HDZ-a BiH, mafijaške likvidacije, politička ubojstva i premlaćivanje sudaca i načelnika općina, kidnapiranje ljudi, privatizacijske pljačke, neviđeni kriminal preko tvrtke Monitor iz Gruda u vlasništvu ministarstva obrane RH i HZ HB, pljačka Sokola Mostar i pljačka i gašenje Erotela Mostar, povezanost kriminalne organizacije HDZ-a BiH u bezbroj afera i pljački sa sestrinskom strankom HDZ u Hrvatskoj. Ovo je samo dio afera. Kao član parlamentarne komisije odgovorne za reviziju proračuna i potrošnje u javnom sektoru nadležnom tužiteljstvu podnijet ću prijavu i zahtjev za pokretanje postupaka protiv 20 i nešto osoba, znači većine članova prošle federalne Vlade, najodgovornijih za najteža kaznena djela koja su vidljiva najobičnijem čovjeku. Također, to ću učiniti i protiv šefova velikog broja javnih poduzeća u vlasništvu FBiH. Podnijet ću prijavu i protiv šefova tzv. Neovisnog ureda za reviziju institucija u Federaciji”, dio je ekspozea Primorca.

HDZ BIH

Prvog dana 11. sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BIH, skandalozni nastup imao je „velika Hrvatina“ i (ne)pravaš Stanko Primorac, bošnjački predstavnik na hrvatskom mjestu dopredsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

U obraćanju koje je bilo ispod svake razine primjerene komunikacije, i zlouporabe Poslovnika o radu Zastupničkog doma, Primorac je iznio neprimjerene optužbe na račun  Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine kao "dobro ustrojenu kriminalnu organizaciju" koja se bavila "osmišljavanjem i poticanjem političkih ubojstava, ucjenama i prijetnjama te premlaćivanjem osoba koje su obnašale najodgovornije funkcije“. Inicirajući osnivanje stalnog radnog tijela koje će pratiti i proučavati sve vidove korupcije i kriminala u BiH, Primorac je izvan konteksta navedene inicijative iznio niz neargumentiranih i insinuiranih makinacija s ciljem diskreditacije  HDZBIH.

Neprimjeren istup osudili su brojni zastupnici a u ime Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu reagirao je  predsjednik  Marinko Čavara.
“ Izlaganje je ispod svake razine i ovo je  jad i bijeda hrvatskog naroda.  Riječ je osobi koja ne  poštuje volju svog naroda i radi protiv njegove volje”, kazao je Čavara.

Poznavateljima lika i djela Stanka Primorca jasno je da se on jedino javlja da govori kako su drugi Hrvati loši s ustaljenim parolama i neargumentiranim optužbama protiv članova HDZ BIH, svoju zastupničku obvezu ,u teškom trenutku za hrvatski narod, u Sarajevu smatra  “pucaj u leđa svom narodu “ jer to se u Sarajevu najviše cijeni.

Očigledno je da je ovo potez bolesnika, očajnika kojem je jedini problem u Federaciji drugi hrvati, a svi ostali su mu politički prijatelji jer su im zajednički protivnici Hrvati .
Pošto se bliži kraj trgovine HSP-a hrvatskim interesima u zamjenu za mrvice proračunskog novca sa platformaškog stola u HSP-u je očigledno ovladala nervoza i panika zbog njihovog potpunog političkog kraja.