Dnevni list, po običaju, i po narudžbi nalogodavaca naprosto laže....

...prave vlast za deset dana bez Bože Ljubića" kao neistinite te još jednom ponovio kako ništa ne može ugroziti sporazum između dva HDZ-a.

"Riječ je o potpunim izmišljotinama koje se konstantno pojavljuju u određenim medijima s ciljem propagiranja projekta kojim se želi izbaciti legitimne predstavnike hrvatskog naroda iz formiranja vlasti, odnosno radi se o propagiranju onih političkih stranaka na hrvatskoj političkoj sceni koje nemaju izborni legitimitet hrvatskog naroda u BiH", kazao je Relota.

On je još jednom ponovio stav koji dva HDZ-a ističu tijekom pregovora za formiranje vlasti s drugim strankama, kako je potpuni i jedini ispravni put da vlast u BiH na svim razinama čine one stranke koje imaju izborni legitimitet u sva tri konstitutivna naroda u BiH.

"Hrvatski blok okupljen oko dva HDZ-a ima apsolutnu potporu hrvatskog biračkog tijela, odnosno ima izborni legitimitet u hrvatskom narodu. Bez bloka okupljenog oko dva HDZ-a, a koji je izraz volje hrvatskog naroda, ne može se praviti vlast, a hrvatski blok okupljen oko dva HDZ-a nikada neće prihvatiti bilo kakve ucjenjivačke ideje i pritiske prema tom bloku", istaknuo je Relota, dodavši kako sve ono što pišu pojedini mediji ima za cilj raskopavanje sporazuma između dva HDZ-a.

"Takvih pokušaja je bilo i takvih će pokušaja nažalost biti i u idućem razdoblju", naglasio je on, ističući kako se ne može dogoditi ništa što bi moglo ugroziti sporazum između dva HDZ-a.

"Radi se o želji pojedinih medija da na mala vrata u vlast uvuku one stranke koje nemaju izborni legitimitet u svom narodu, a u konkretnom slučaju Dnevni list konstantno propagira HSP BiH i Narodnu stranku Radom za boljitak, a te stranke apsolutno nisu one stranke koje imaju izborni legitimitet hrvatskog naroda", napomenuo je Relota.

Također, komentirajući napise kako je Čović kazao da s Lagumdžijom pregovara već danima i da su blizu pregovora, Relota je kazao kako je nakon sinoćnjeg sastanka s direktorom Službe za vanjske poslove EU Miroslavom Lajčakom u Sarajevu, svatko tko je bio nazočan nakon sastanka, mogao čuti ono što je Čović kazao, a to je da je jedini stvarni put BiH da se uvaži izborna volja sva tri konstitutivna naroda u BiH.

(Fena)