Danas o pripremljenosti BiH za predaju zahtjeva za članstvo u EU

predsjedništvo, predsjedništvo bih, Mladen Ivanić, dr. Dragan Čović, Bakir Izetbegović, predsjedništvo bih, predsjedništvo bih
Iz Predsjedništva BiH priopćeno je da bi trebalo da bude dato odobrenje za zaključivanje Protokola između Ministarstva sigurnosti BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u oblasti forenzičkih ispitivanja i vještačenja.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o prihvatanju sporazuma i određivanje potpisnika za memorandum o razumijevanju za saudijski grant za obnovu određenog broja kuća povratnika u Srebrenicu i projekat ekonomske podrške između Saudijske Arabije i BiH.

Bit će riječi i o prijedlogu odluke o ratifikaciji Ugovora između Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske o pravima i obavezama korištenja voda iz javnih sistema vodosnabdijevanja presječenih državnom granicom.

Članovi Predsjedništva BiH razmotriti će Sporazum o grantu Globalnog fonda za okolinu za pripremu regionalnog projekta upravljanja slivom rijeke Drine između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji Agencije za implementaciju Globalnog fonda za okolinu.

Na dnevnom redu je Sporazum o grantu Specijalnog fonda za klimatske promjene za pripremu regionalnog projekta upravljanja slivom rijeke Drine između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj u funkciji Agencije za implementaciju Specijalnog fonda za klimatske promjene.

SRNA