FOTO  Održan molitveni skup: 'Mi se ne molimo za zločince, mi se molimo za ljude'

Haag, Međunarodni sud pravde u Den Haagu (ICJ), hrvatska šestorka u haagu, misa

... šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg Bosne.

''Blažena Gospa je pomogla kroz sve nevolje koje smo prošli. Ovo nije nikakava manifestacija 'molitve za zločince', ne molimo za zločince nego za ljude'', rečeno je uoči početka molitvenog skupa. 

Ranije je za medije don Ante Brajko iz Mostarske katedrale rekao kako ne vidi ništa loše u molitvenom skupu zakazan za utorak navečer. Ne radi se, kaže, o političkom već o vjerskom skupu. Molitva u katedrali se organizira svaku večer, pa tako će biti i u utorak, kada se će se moliti za Prlića i ostale.

''Mi ćemo se moliti da presuda bude pravedna. U prvom redu jer su to pripadnici našeg naroda. Reći ćemo: 'Neka Sud bude pravedan', a naravno, kada se molim, molit ću da ih Sud i oslobodi, iako naravno, mi ne određujemo što će se dogoditi'', kaže don Brajko u komentaru za agenciju Patria.

''Uvijek se treba moliti. Treba se moliti za one koji su grješnici, da se preobrate. Isus kaže da se treba moliti i za svoje neprijatelje'', dodao je don Anto Brajko.

Na pitanje kako gleda na žrtve, don Brajko kaže da je ''jasno da zločin osuđuje, i nikada ga nije pravdao, ali, dodaje, ''zločin ipak nekome treba dokazati prije nego ga se osudi''. ''Samo Bog ima pravedan sud, a ljudi mogu pogriješiti u presudama'', kaže don Brajko. ''Mi se molimo uvijek i za žrtve. Jer, kada se misa prikazuje uvijek kažemo: 'Sjeti se Gospodine svih koji su umrli'. Jer, Isus nije umro samo za kršćane, već za cijeli svijet, i to je temeljna postavka. Osim toga, svako ko čini zlo prema čovjeku on je neprijatelj'', zaključuje don Brajko.