Hrvatski mediji u BiH: Tko zadnji izađe neka ugasi svijetlo

Fokus ove priče usmjeren je ka HT Eronetu i njihovom planu financiranja medija u BiH. U javnosti su procurili podaci kako ova javna ustanova s hrvatskim predznakom i čiji su korisnici u gotovo sto procentom broju Hrvati ogroman novac pumpaju u bošnjačke i srpske medije. Naša TV kao jedina tv postaja na hrvatskom jeziku u Hercegovini dobila je mrvice, a višestruko veće iznose dobili su bošnjački portali koji uzgred mrze sve hrvatsko na ovim prostorima.

Hrvatski portali u BiH su skoro jedini mediji gdje se može pročitati istina o politici, kulturi i sportu Hrvata u BiH. Svi ti mediji koji koliko toliko pariraju bošnjačkom medijskom centralizmu muku muče da ostanu i opstanu na ovim prostorima upravo zbog nedostatka sredstava za rad. Narodnim riječnim mediji Hrvata u BiH preživljavaju od mrvica. Da ne bude zabune ista stvar se događa i većini sportskih klubova sa hrvatskim predznakom.

S druge strane javnim ustanovama s bošnjačkim predznakom ne pada na pamet dati hrvatskim medijima ni jedne marke. Bošnjačke stranke i partije se ne slažu oko mnogo toga, ali kada je novac u pitanju tu su jedinstveni.

Nakon svega pitanje je trebaju li Hrvatima u BiH mediji?

Naš portal HERCEGOVINA.info je po svim parametrima jedan od najposjećenih medija na hravstkom jeziku u BiH, i kao takav u skupini je  medija koji su u nemilosti javnih poduzeća sa hrvatskim predznakom.

To je tako godinama i to nije najgore od svega u ovoj medijskoj priči i poražavajuće je da na ovaj portal od pojedinih institucija i ne dolaze nikakve obavijesti.

HERCEGOVINA.info je prepoznatljiv po izvješćima sa sportskih natjecanja i valjda jedini prati nastupe mladih sportaša u Mostaru i kao takav nikada nije dobio niti jedan mail od Sportskog saveza Mostara, a postoji i par kulturnih institucija koji iz tko zna kojih razloga bojkotiraju naš medij.

Hrvatski mediji u BiH se mogu nabrojati na prste, od tiskanih medija tu je Večernji list, od tv postaja NAŠA TV i nekoliko portala (Poskok.info, Dnevnik.ba, Pogled.ba, Prvi.tv, HMS, HERCEGOVINA.info). Tko zadnji iziđe neka ugasi svijetlo.

HERCEGOVINA.info