VAKULA OTKRIO HOĆE LI BITI SNIJEGA ZA OVE BLAGDANE: Pogledajte kakvo nas točno vrijeme čeka do kraja tjedna

zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, vremenska prognoza, vremenska, zoran vakula, zoran vakula, zoran vakula, vremenska prognoza, zoran vakula, Božić, zoran vakula
...pa će za blagdane opet biti iznadprosječno toplo. Na kopnu u srijedu samo rijetko mogu zalepršati pahulje, a vjerojatno zamjetnijih, pomiješanih s kišom, bit će u subotu.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti hladnije nego u utorak, posebice ujutro, kada će posvuda biti minusa. Stoga će biti mraza, ponegdje i poledice, a moguća je i magla. Tijekom dana prolazno više oblaka, poslijepodne ponegdje čak uz vjerojatnost gdjekoje snježne pahulje. Vjetar slab, u Podunavlju samo rijetko i umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura oko 2 °C.

Moguć slab snijeg

Podjednako relativno hladno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje je već u noći i ujutro mjestimice moguć slab snijeg, uglavnom uz granicu sa Slovenijom, a uz promjenljivu naoblaku povremeno preletavanje pahulja ne može se isključiti ni tijekom dana.

Ni u gorju se ne može jamčiti sasvim suho, pa ni na sjevernom Jadranu, posebice ne na otocima, gdje je i najveća vjerojatnost prolazne kratkotrajne kiše. Bit će oblačnije i vjetrovitije nego u utorak, uz često umjerenu, ponegdje i jaku buru, uglavnom podno Velebita i s olujnim udarima. More gdjegod može biti i valovito, posebice prema otvorenome. Minusa će i ujutro ponovno biti i mjestimice uz more, a u gorju i cijeli dan, otkrio je Zoran Vakula u HRT-ovoj vremenskoj prognozi.

U unutrašnjosti Dalmacije ujutro -4 do 0 °C, na srednjem Jadranu 0 do 4 °C, a tijekom dana 5 do 9 °C, uz promjenljivu naoblaku, te većinom slabu i umjerenu buru, uz koju će more biti malo do umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske će biti manje valovito i vjetrovito nego u utorak, ali i oblačnije, te pritom podjednako hladno, ujutro čak i hladnije, uz temperaturu od 0 do 3 °C, u unutrašnjosti i samo oko -3 °C. Poslijepodne većinom 8 i 9 °C.

Krajem vikenda malo toplije

U nastavku ovog tjedna i početkom novoga sve manje hladno, osobito od petka, ali u većini kopnenih krajeva i dalje uz svakodnevne jutarnje minuse. U četvrtak i petak, te vjerojatno ponovno za blagdaneuglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu, gdjekad i dugotrajnu, a u vjetrovitiju subotu velika je vjerojatnost za ponegdje malo kiše i snijega.

Na Jadranu sljedećih dana većinom suho te pretežno sunčano, osobito u četvrtak i vedro, uz uglavnom slabu i umjerenu buru i tramontanu, a vjerojatno samo u subotu ponovno prolazno vjetrovitije, s mjestimičnim i olujnim udarima vjetra. Temperatura zraka će porasti, ali će i dalje biti većinom niža od prosječne za ovo doba godine, posebice jutarnja.