Uručene nagrade 'Utjecajne hrvatske žene'

dobitnice
Čestitajući dobitnicama, Zvonko Milas, državni tajnik u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske je naglasio kako su na ovogodišnjoj Konferenciji istaknuta postignuća i zasluge hrvatskih žena svih generacija, različitih interesa, žena koje žive u različitim državama diljem svijeta „Raduje me što smo se zajedno okupili u zajedničkoj nam domovini - voljenoj nam Hrvatskoj" rekao je državni tajnik Milas i dodao „Jedna od osnovnih zadaća Središnjeg državnog ureda je očuvanje hrvatske kulture, tradicije i baštine, jačanje našeg identiteta i snaženje naših međusobnih veza. Mnogi naši projekti realizirani su upravo zahvaljujući trudu i predanosti žena, naše hrvatske zajednice diljem svijeta ponajprije počivaju na požrtvovnosti Hrvatica koje nesebičnom ljubavlju čuvaju i pronose hrvatske vrijednosti. Vjerujem da ćete se i nadalje nesebično truditi, promicati izvrsnost i biti na ponos svojim obiteljima, prijateljima i svojoj domovini."

Osnivačica Mreže hrvatskih žena i utemeljiteljica nagrade ''Utjecajne hrvatske žene'', Caroline Spivak je naglasila da je cilj dodjele nagrada podići svijest društva o angažiranosti, inovativnosti i utjecaju žena hrvatskog podrijetla „One svojim uspjesima i postignućima nadahnjuju i predstavljaju veliki potencijal u zemljama u kojima žive i predivna su poruka svijetu o Hrvatskoj i Hrvatima", kazala je Spivak.

Prvi put Mreža hrvatskih žena dodijelila je i počasnu nagradu "Friends of Croatia" dr. Esther Gitman zbog iznimnih zasluga u promicanju istine o životu i djelovanju blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Na svečanosti su bili i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, v.d. ravnateljice Hrvatske Matice iseljenika Mirjana Piskulić i brojni drugi.

Mreža hrvatskih žena organizirala je i međunarodnu konferenciju "Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!", koja se održala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Na konferenciji se održalo niz predavanja i panela o položaju i utjecaju žena u Hrvatskoj i svijetu u politici, poduzetništvu, menadžmentu, znanosti, kulturi i humanitarnom radu.