Uhićeni napadači na nogometaše Hajduka! Omišanin i Splićanin proveli noć u pritvoru

napad, Hajduk

...uhićeni su u četvrtak u kasnim večernjim satima, prespavali su noć u prostoriji za zadržavanje i sada se nalaze na obradi u Prvoj policijskoj postaji.
Ovu vijest nam nije dala policija, nego građani koji poznaju dvojicu uhićenih. Riječ je o 21-godišnjem D.G iz Splita i B.S. (22) iz Omiša koji su stari znanci policije pošto su i do sada prijavljivani za narušavanja javnog reda i mira i nerede na sportskim natjecanjima više od desetak puta svaki.

Napad na Futacsa se dogodio 23. travnja oko 14 sati kod Starog placa u samom središtu Splita, kada je Mađar šetao Cankarjevom poljanom sa svojim suigračima Hamzom Barryjem, Savvasom Gentsogluom, Hysenom Memollom te Ahmedom Said Saidom, u blizini Kluba navijača Torcida. U tom trenutku, neslužbeno se doznaje, iz prostorija Kluba navijača izletjelo je nekoliko osoba i verbalno napalo Saida, vrijeđajući ga zbog sebičnosti u igri i lošijih partija u posljednje vrijeme. Njegovi suigrači odmah su mu priskočili u pomoć i pokušali smiriti situaciju, a u naguravanju jedan od navijača udario je Mađara u glavu nogom. Od udarca su mu pukle naočale te navodno ima modricu ispod oka.
Na mjestu napada postoje četiri kamere koje je policija intezivno pregledavala, razgovarala je i s dosta očevidaca koji nisu bili baš razgovorljivi.

No, sve u svemu, u nepuna tri dana je tako došla do ove dvojice za koje se sada samo zna da su sudjelovali u napadu na Futacsa, ali se utvrđuje je li ga netko od njih dvojice i udario nogom u glavu. Radi se o prekršajnoj obradi kojom će se baviti policija jer je Futacs prošao sa lakšim ozljedama.
No, poruka ovog napada je bila zastrašujuća. Iz PU splitsko-dalmatinske su nam vrlo brzo odgovorili na naš upit i službenica za odnose s javnošću Ana Čepić nam je rekla da je naša informacija točna i da trenutno na krim-obradi imaju dvije uhićene osobE.

Slobodna Dalmacija