U Zagreb prosvjednici se sukobili s policijom

Na Trgu bana Jelačića je u 18.30 sati bilo stotinjak ljudi koji su se, izvikujući parole “Svi na ulice!” i “Zorane prodaji svoje, hrvatsko ne diraj”, uputili prema zgradi Hrvatske narodne banke.

Nakon dva pokušaja da prođu na Markov trg prosvjednici, navodno njih oko tisuću, su otišli na Iblerov trg gdje je sjedište SDP-a, a nakon toga i na Trg žrtava fašizma gdje je sjedište HDZ-a. Tamo je izbio manji incident, javlja 24sata

Naime, došlo je do naguravanja s policijom, a jedan je mladić iz protesta sjeo na pod. Tada su intervenirali policajci koji su ga priveli. Na Facebook stranici pokreta Occupy Croatia stoji kako su policajci tukli mladića, no za tu informaciju nismo dobili potvrdu.
Nadalje, u priopćenju stoji kako su prosvjednici "iz solidarnosti prema dečku" otišli pred Petu policijsku postaju u Bauerovoj ulici te, pod budnim oko 80-ak interventnih policajaca, zatvorili promet.

- Moramo napomenuti da je ovo ipak ostalo civilizirano s naše strane,uz,naravno,hrpu povika i negodovanja,nitko se nije upustio u okršaj s policijom!, stoji na stranici Occupy Croatia.