Šunjerga čeka presudu: hoće li hladnokrvni ubojica vlastitih roditelja postati prvi Hrvat s maksimalnom kaznom?

tin šunjerg
Sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru danas će donijeti nepravomoćnu presudu Tinu Šunjergi, 20-godišnjaku koji je prošle godine u Čisti Velikoj u blizini Zadra vatrenim oružjem hladnokrvno usmrtio vlastite roditelje.

Podsjetimo, Suđenje Šunjergi traje protekla tri mjeseca, no od samog početka proces je bio zatvoren za javnost.

Vijeće na čelu sa sutkinjom Sandrom Radanović odlučit će hoće li mu izreći kaznu kao mlađem punoljetniku ili će suditi na temelju brutalnosti koju je pokazao ubivši roditelje koji ga kobnog dana nisu pustili na rođendansku proslavu te mu prigovarali zbog drogiranja.

Ukoliko mu se izrekne kazna kao mlađem punoljetniku, mogu se primijeniti odredbe Zakona o sudovima za mladež, ako je zločin u velikoj mjeri odraz okrivljenikove dobi - u tom slučaju mladi uobjica mogao bi dobiti maksimalno deset godina zatvora te bi nakon odslužene jedne trećine kazne i uz dobro vladanje mogao izaći već nakon nepune tri i pol godine.

U slučaju da se Šunjergi presudi kao odrasloj osobi svjesnoj svojih postupaka, mogao bi dobiti maksimalnu kaznu predviđenu za počinitelje višestrukih najtežih kazneninh djela, što bi bio prvi put da netko u Hrvatskoj bude tako drastično kažnjen. Šunjerga je definitivno ozbiljan kandidat zbog iznimne okrutnosti i hladnokrvnosti prilikom počinjenja kaznenih djela.