Spomenik "Oluja '95." u Kninu do Dana pobjede 2011.

Kako je rečeno, najveća zadaća je na gradu Kninu, koji do kraja ove godine treba dobiti sve potrebne dozvole i izraditi dokumentaciju kako bi se javni natječaj što prije raspisao i odabrao najpovoljniji izvođač radova.

Za spomenik je osigurano 3,1 milijun kuna od ukupno šest milijuna, koliko će, po procjenama, stajati njegova izgradnja. Hrvatska vlada osigurala je 2,5 milijuna kuna, 500 tisuća kuna osigurano je telefonskim pozivima, a oko 100 tisuća pojedinačnim uplatama građana.

Na sastanku su bili ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić, saborski zastupnik Petar Selem u ime saborskog Odbora za kulturu, gradonačelnica Knina Josipa Rimac i njezin zamjenik Tomislav Vrdoljak, predsjednik udruge UHBL - PTSP - "Tvrđava Knin" Mladen Milošević u ime koordinacije braniteljskih udruga grada Knina, autor idejnog rješenja spomenika kipar Petar Dolić te arhitekt Tonko Zaninović.

Spomenik je zamišljen u obliku slova V, koje simbolizira pobjedu, sa slavolukom pobjede, a bit će postavljen na glavnome gradskom trgu u znak zahvale svim hrvatskim braniteljima koji su svojom žrtvom stvorili neovisnu Hrvatsku.

(Hina)