Split Pride: Grad neće dati odobrenje za postavljanje bine i razglasa na Rivu

Dogradonačelnik Jure Šundov kaže da je Grad donio rješenje o postavljanju bine i razglasa na Prokurativama, a ne na Rivi, piše dalmacijanews.

- U gradu Splitu dozvolili smo šetanje Gay Pridea od Đardina, Marmontovom ulicom, do Prokurativa. Izdali smo rješenje o postavljanju bine i razglasa na Prokurativama bez ikakve naknade. Na Rivu se ne može stavljati nikakva pozornica jer ne može biti istovremeno na Rivi i na Prokurativama. Grad nije izdao rješenje za Rivu, a bez rješenja Grada nitko ne može na Rivu montirati binu i razglas.

Nismo ništa zabranili, ali bez rješenja Grada bina se ne može postaviti na Rivu! - rekao nam je Šundov.

Sanja Juras iz udruge Kontra kaže da su od Grada zatražili odobrenje za postavljanje bine i razglasa na Rivi i da su ga dobili, ali da su nakon toga uskoro dobili i drugo rješenje kojim se odobrava postavljanje istog na Prokurativama.

- Nakon što smo dobili rješenje za Rivu, stiglo je i odobrenje za istu stvar, ali na drugoj lokaciji. To nije po zakonu i mi ćemo protiv Grada zbog ovoga pokrenuti odgovarajuće postupke. Grad Split radi političke manipulacije kojima stvara negativnu sliku o Splitu u medijima. Grafiti koji potiču na nasilje i diskriminaciju, koji stoju još od prošle godine, i dalje nisu uklonjeni - kazala je Sanja Juras i dodala da javno okupljanje može spriječit jednino policija i to ako procjeni da ga ne mogu osigurati